Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler erbjuder sex

/
  • GD:s reporter har med dold mikrofon besökt ytterligare en thaimassagesalong i Gävle och fick då  erbjudande om att betala för sexuella tjänster.

I tisdags slog polisen till mot en fem massagesalonger.
GD kan i dag avslöja att fler salonger i Gävle erbjuder sexuella tjänster mot betalning.
– Vi kommer att jobba mot dem också, säger Anders Samuelsson på Gävlepolisen.

Annons

Polisen i Stockholm och Gävle slog i går till mot fem massagesalonger. I dag kan GD avslöja att salongen i Gävle är långt ifrån ensam om att erbjuda sexuella tjänster mot betalning. Den 10 december besökte GD:s reporter ytterligare en massagesalong i Gävle utrustad med en dold mikrofon.

Salongen är fräschare än den lokal som polisen slog till mot i tisdags morse. Kvinnan som öppnar dörren berättar att hon jobbar ensam och att hon pendlar till Sundsvall över veckosluten eftersom hennes sambo bor där. I båset finns en riktig massagebänk och rena handdukar.

Till en början verkar allt vara helt normalt men liksom vid de tidigare besöken kommer massösen med ett erbjudande halvvägs in i massagen. Priset för att kvinnan ska onanera åt mig är 200 kronor. Jag tackar återigen nej med ursäkten att jag bara har med mig pengar som räcker till en vanlig massage.

Innan jag lämnar lokalen dubbelkollar jag vad priset för det sexuella erbjudandet var. Hon upprepar att det kostar 200 kronor men höjer sedan ett finger till sin mun och hyschar. Efter detta säger hon åt mig att inte berätta för andra om vad som försiggår i lokalen.

Det är inte bara GD som har fått detta erbjudande. En kvinna hörde i går av sig och berättade att flera av hennes manliga bekanta fått samma erbjudande på just den salongen.

– Hon tog helt sonika tag i deras könsorgan och frågade om de ville ha massage där också. Mina vänner blev rätt chockade och lyckades få ur sig att de inte var intresserade, berättar hon.

De tre massöser som förhördes av polisen igår ska också ha pekat ut konkurrenter i Gävle. Den salong som GD besökte var ett av de företag som nämndes. Kvinnan som jobbar på salongen ska tidigare ha jobbat på 59-åringens salong i Gävle. Av oklara anledningar ska hon ha fått sparken av mannen.

Polisen har också fått in tips om att ett tredje thaimassageställe ska ge sina kunder så kallade ”Happy endings”. En ung kvinna hörde i går av sig till GD och berättade att hon kände sig mycket illa till mods efter att ha fått massage på det utpekade stället.

– De masserade mina bröst och gav mig komplimanger för min kropp och jag vågade inte säga nej. Efteråt kände jag mig smutsig, säger hon.

Gävlepolisen har inte bedrivit någon spaning mot de utpekade massagesalongerna. En förklaring till detta är personalbrist. En annan är att det är mycket svårt att bevisa att det verkligen förekommer försäljning av sexuella tjänster.

– Att vi kom så långt som vi gjorde i det här ärendet beror till stor del på att vi fick hjälp av utredarna från Stockholm som vet hur man jobbar mot den här sortens prostitution, säger Anders Samuelsson som var Gävlepolisens insatsledare vid razzian.

Han tycker inte att det är bra att det förekommer försäljning på fler massagesalonger i Gävle.

– Det är bedrövligt. Självklart ska vi jobba mot de salongerna också, säger Anders Samuelsson.

Under den tid som polisen spanade mot massagesalongen har flera misstänkta sexköpare identifierats i både Gävle och Stockholm. Det är dock oklart om bevisningen räcker till åtal för brott mot sexköpslagen.

– Men vi kommer att ta in dem till förhör, säger Anders Samuelsson.

Mer läsning

Annons