Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler idéer för hockeyn

Annons

För ett par veckor sedan publicerade jag en enkät bland hockeyfolk om hur de såg på att börja spela på rinkar med NHL-mått. En mycket stor majoritet är uppenbarligen för en sådan förändring, enligt de svar jag fick.
Men det finns säkert andra åtgärder som kanske också skulle locka fler åskådare till matcherna. Curre Larsson, Mr GGIK, har funderat en hel del över saken och tycker till exempel att tempot har en tendens att sjunka i takt med att antalet spelare på bänken ökar.
– Kanske rullar vi runt på för många spelare. Reklamavbrott och sånt ger ju de bästa tid att vila upp sig så att de kan få mer istid. Men å andra sidan får ju fler juniorer chansen om man har fyra femmor, och det är bra.
Curre har ofta retat sig på den tysta överenskommelse som ger spelare möjlighet att ställa sig bakom egen målbur och lalla medan båda lagen byter spelare. En regel som förhindrar den sortens fördröjning av spelet skulle han inte ha något emot.
Dessutom tycker han att spelare som avsiktligt blockerar pucken i sarghörnen borde visas ut och att ”björnligespelet” med alla på pucken vid sargerna gör att tempot sjunker. Men det är förstås svårt att regelvägen styra hur spelarna rör sig på banan.
Curre Larsson tycker också att det är hög tid att införa systemet med två huvuddomare i varje match på elitnivå och att domarna får nya instruktioner när det gäller hakningssituationer.
– Kampmomenten måste få vara kvar. Det håller inte att plocka ut folk för bagatellartade hakningar.
Dessutom tycker Curre att arrangemangen kring matcherna gärna kan hottas upp lite. Och vad den saken beträffar så ställer jag mig gärna bredvid Larsson på barrikaderna. Det måste finnas plats för lite överraskningar för publiken.
Fler som har förslag och synpunkter? Hör av er via telefon eller allra helst mail.

Ulf Kriström

Mer läsning

Annons