Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler jobb räddas på Sandvik

Arbetstidsförkortning och lönesänkning räddar 40 jobb bland metallarbetarna på Sandvik Tooling i Sandviken.
– Alla får vara kvar, säger Börje Sjöberg, ordförande i Coromantklubben.

Avtalet mellan företaget och klubben innebär en arbetstidsförkortning med 14 procent och en bruttolönesänkning med 8 procent. Metallarna avstår också resultatbonusen samtidigt som lönerevisionen skjuts upp till nästa år. Avtalet gäller fram till den sista mars 2010.

– Då hoppas vi att det har vänt, säger Börje Sjöberg.

Han är nöjd med avtalet och att en stor majoritet av de drygt 200 medlemmarna i klubben tycker likadant. Alla har inte varit odelat positiva men de flesta välkomnar uppgörelsen, som tills vidare räddar alla jobb.

Hur arbetstidsförkortningen ska läggas ut avgörs ute på respektive avdelning. Det kan både handla om korttidsvecka, längre semestrar eller uttag på andra sätt.

Avtalet är snarlikt det som redan antagits på Sandvik i Gimo, men skiljer sig några punkter. Tidigare har också alla tjänstemannajobb på Sandvik Tooling i Sandviken räddats på samma sätt.