Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler Pen-modeller på gång från Olympus

Olympus är på gång med en Pen-kamera med elektronisk sökare som antagligen blir mer konventionell i designen än E-P1.

Annons
Olympus är på gång med en Pen-kamera med elektronisk sökare som antagligen blir mer konventionell i designen än E-P1. Det kommer också en vidvinkelzoom.

Olympus utvecklingschef säger i en intervju till The British Journal of Photography att Pen-systemet snabbt kommer att växa. Om man kommer att satsa mest på zoomar eller fasta brännvidder beror på hur de första produkterna, kamerahuset E-P1 och en fast vidvinkel och en normalzoom, kommer att mottas av marknaden.

Han berättar också att en kamera med elektronisk sökare à la Panasonic G1 är på gång. På frågan om det är möjligt att göra en mindre modell än E-P1 svarar han tveklöst "Ja!".
– Vi möjligheten att både göra större och mindra modeller, tillägger Miquel Angel Garcia som är Olympus europachef.Panasonic har redan presenterat en vidvinkelzoom för micro-fourthirds, Lumix G Vario 7-14mm/F4.0 Asph,
som börjar säljas den här sommaren. 


/Magnus Fröderberg