Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler Pen-modeller på gång från Olympus

Olympus är på gång med en Pen-kamera med elektronisk sökare som antagligen blir mer konventionell i designen än E-P1.

Olympus är på gång med en Pen-kamera med elektronisk sökare som antagligen blir mer konventionell i designen än E-P1. Det kommer också en vidvinkelzoom.

Olympus utvecklingschef säger i en intervju till The British Journal of Photography att Pen-systemet snabbt kommer att växa. Om man kommer att satsa mest på zoomar eller fasta brännvidder beror på hur de första produkterna, kamerahuset E-P1 och en fast vidvinkel och en normalzoom, kommer att mottas av marknaden.

Han berättar också att en kamera med elektronisk sökare à la Panasonic G1 är på gång. På frågan om det är möjligt att göra en mindre modell än E-P1 svarar han tveklöst "Ja!".
– Vi möjligheten att både göra större och mindra modeller, tillägger Miquel Angel Garcia som är Olympus europachef.Panasonic har redan presenterat en vidvinkelzoom för micro-fourthirds, Lumix G Vario 7-14mm/F4.0 Asph,
som börjar säljas den här sommaren. 


/Magnus Fröderberg