Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler vuxna märks redan i Sandviken

SANDVIKENStatliga pengar ger sammanlagt mer än 20 nya tjänster till skolan i Sandviken. En del är redan tillsatta - bland annat har tre kuratorer anställts.

Annons
Det är de så kallade Wänerssonpengarna som möjliggör satsningen. Det statliga bidraget är öronmärkt, pengarna måste användas för att just öka antalet vuxna i skolan.
Bidraget fungerar så att kommunerna får tillskott i kassan under fem år - det statliga pengarna ska sedan infogas i det generella statsbidraget till kommunerna.
Sandviken fick i en första omgång fyra miljoner kronor och har därmed redan börjat anställa fler. Nu har man beviljats ytterligare åtta miljoner kronor för läsåret 2002/03. Men för att få de pengarna utbetalda måste kommunen kunna påvisa att man verkligen gjort satsningar. Kommunen måste alltså göra av med pengar för att få nya. Arbetet med att sammanställa exakt vilka satsningar som gjorts pågår just nu men Anne Åkerlöf, skolsamordnare i Sandvikens kommun, tror inte att det ska bli några problem.
- Och vi ska fortsätta att ta tillvara de här pengarna.
Sammanlagt planerar kommunen att till och med 2003 tillsätta 3,25 kuratorstjänster, två fritidsledare, fyra specialpedagoger, en halv dramapedagogstjänst, nio lärare och tre bibliotekarier.
KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist_gd.se