Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera bränder under dagen

(Uppdaterad 17.35) Det har brunnit på flera ställen runt om i Gävle i dag. Just nu brinner det i ett skogsområde i Gysinge, vid Skogsvallen, men sedan någon timme tillbaka är elden under kontroll. Ett skogsområde i Bergby, vid Tönnebro, brinner också. Även där har brandkåren elden under kontroll.

Annons

Enligt uppgifter från Gästrike räddningstjänst är det ett skogsområde på ungefär 2500 kvadratmeter som har brunnit i Gysinge. Larmet om branden kom strax innan klockan 13 i dag. Ett tiotal brandmän har arbetat på platsen och efter ungefär tre timmar hade man elden under kontroll. Några brandmän är fortfarande kvar. Det är oklart hur branden uppstod.

Larmet om branden i Bergby kom ungefär samtidigt, strax före klockan 13. Området som brann är något större än en fotbollsplan. Åtta brandmän arbetade på platsen och terrängen ska enligt Gästrike räddningstjänst ha försvårat släckningsarbetet. Vid fyratiden på eftermiddagen hade man dock branden under kontroll. Även här vet man inte varför det började brinna.

Under dagen har flera andra gräsbränder uppstått. Det tidigare fina vädret och dagens blåst verkar vara orsaken. Det har bland annat brunnit vid Stigslund, där kom larmet strax före klockan tolv i dag. Innan dess har det brunnit vid Måsberget och GTK-hallen. De här senare bränderna har räddningstjänsten kontroll över.