Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera Gävleartister uppträder på Peace & Love-festivalen i helgen

Ida Long, Adora Eye och Mike Granditsky är några av de Gävleartister som genom nystartade Indie Sweden kommer stå på scen under Peace & Love-festivalen i helgen. Gävlesonen Claes Olson har ett finger med i spelet. Dessutom uppträder G-Force och Min Stora Sorg.

Gävlesonen Claes Olson är inblandad i nystartade projektet Indie Sweden, som vill lyfta fram den svenska indepentscenen - med artister utanför storbolagssfären. I Indie Sweden ingår förutom hans musikbranschplattform Simba, även SAE Institute, Studiefrämjandet, Sensus och Peace & Love-festivalen - som arrangeras i Borlänge i helgen. Indie Swedens artister uppträder på Niagarascenen lördag 9 juli.

Från Gävle deltar Adora Eye, Mike Granditsky och musikvideoaktuella Ida Long - alla knutna till Claes Olsons skivolbag/management Comedia. Mike Granditsky är också aktuell med en ny dubbelsingel och en livestreamad minikonsert på nya digitala plattformen Strumlive.

Torsdag 7 juli, på Niagarascenen uppträder dessutom G-Force från Gävle, med stöd av Studiefrämjandet och deras showcase-koncept Nemis - New Music In Sweden. Gruppen har uppträtt flitigt i Gävletrakten genom åren. På meritlistan återfinns en vinst i kategorin "Best Upcoming Afrobeat" 2013 på Scandafric Music Awards. Nu är de även nominerade till "bästa internationella genombrottsgrupp" på Africa Crown Music Awards.

Min Stora Sorg med rötter i Gävle spelar på scenen Shangri-La, fredag 16.00.

GD kommer vara på plats under Peace & Love för att täcka våra lokala artister som nämns ovan och mycket mer.

Nils Palmeby 026-15 95 53 nils.palmeby@mittmedia.se