Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera halkolyckor i aprilsnön

(Uppdaterad 11.18) Räddningstjänstens insatsledare om däcklagen "Jag tycker det är ganska idiotiskt"

Vad tycker du om den nya lagen om sommardäck från den 15 april?

Kommentera artikeln.

10.30
Polisen larmades om en olycka på E 4. Det är ett fordon som ligger i diket vid avfarten Gävle norra i södergående körfält. I fordonet fanns två personer som klarade sig utan personskador. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

09.50
Två ambulanser och ett räddningsfordon är på plats. Polis anländer för att dirigera trafik.
Krocken, med två personbilar inblandade, ägde rum utanför Tidermans vid Näringen. En av bilarna har mosad motorhuv. Föraren, som klagar på smärtor i bröstet efter säkerhetsbältet spänns fast på en bår för ambulanstransport till sjukhuset.
Hans bil hade sommardäck.
- Det är ju lag på det nu, säger insatsledare Kjell Wendin, som dokumenterar olycksplatsen med sin kamera.
Vad tycker du om det?
- Jag tycker det är ganska idiotiskt.

06.00
På riksväg 80 i östlig riktning, vid avfarten Forsbacka skedde en till singelolycka. Bilisten sladdade av vägen och det slutade med att bilen blev liggande på taket. Ingen människa skadades.

05.00
I morse skedde den första olyckan. En bilist sladdade in i en trädgård på Sjötorpsvägen i Hemlingby. Bilen gick inte att få loss och trädgården fick smärre skador. Bilisten, en 53-årig man, rapporterade olyckan till polisen och att bilen måste stå kvar i väntan på bärgning.

Väderläget
Enligt Trafikverkets trafikinformation är läget på vägarna runt Gävle besvärligt.

Det snöfall som på morgonen ligger över Gävle kommer fram på dagen övergå till mer allmänt regn eller skurar med en temperatur på 3-7 grader.
Till helgen utlovas solsken och temperaturer på upp mot 10 grader, enligt SMHI.

GD.se