Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flest e-deklarationer i Hofors

Invånarna i Oxelösund och Hofors var de flitigaste e-deklaranterna i landet. Drygt 3,9 miljoner deklaranter valde i år elektronisk deklaration. Det är litet drygt hälften av alla som kunde använda elektronisk deklaration, uppger Skatteverket.

Annons

Jämfört med förra året är det en ökning med drygt 9 procent. Skatteverkets optimistiska målsättning var att 60 procent skulle välja att deklarera elektroniskt.
”Det är klart att det är en viss besvikelse, men samtidigt ska vi komma ihåg att det tar tid att ändra människors beteenden. Det var ändå cirka 350 000 människor fler som e-deklarerade i år jämfört med i fjol”, skriver Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, i ett pressmeddelande.
Kvinnor är fortsatt något piggare än män på att e-deklarera och personer födda på 1970- och 1980-talet är den ålderskategori som är bäst på e-deklarationer. Där har drygt 70 procent deklarerat elektroniskt. De som är födda 1987 nådde den högsta noteringen på nästan 79 procent.