Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flopp för Högbo Bruk

Publiken svek Högbo under helgens konsert med Lena och Orup. Bara drygt 1 400 biljetter såldes – att jämföra med rekordåret 2006 då över 5 000 såg Tomas Ledin.

– Det är svårt att göra arrangemang när 300 sitter utanför och gratislyssnar, säger brukets platschef Arne Anderstedt.

Högbo Bruk har under de senaste fem åren valt att satsa på sommarkonserter. I lördags var det dags igen då Lena Philipsson och Orup gästade festplatsen i sällskap med Måns Zelmerlöw.

Det var upplagt för sommarens största folkfest, men festplatsen var inte ens fylld till hälften när arrangemanget startade, skrev GD:s recensent Stefan Andersson i går.

Arne Anderstedt medger att det kunde ha varit fler besökare.

– Från början trodde vi nog att det skulle komma fler än vad det gjorde. Men det blev helt okej ändå, säger han.

Av de 100 biljetter som förmedlades via turistbyrån i Sandviken såldes endast hälften. Det gick även att beställa biljetter via Ticnet samt att köpa på plats. Men få ville betala upp emot 425 kronor för att se konserten.

Arne Anderstedt uttrycker besvikelse över att många tog med sig en picknickfilt för att helt enkelt sitta utanför området och gratislyssna.

– Det är svårt att vara arrangör när folk låter bli att betala och sedan ändå förväntar sig att det ska arrangeras saker, säger han.

Han anser inte att biljettpriset var för högt.

– Jag tror att folk är beredda att betala, säger han.

De 1 400 sålda biljetterna är långt ifrån festplatsens publikkapacitet. Arne Anderstedt framhåller att det överlag har varit ett dåligt år för konserter på festplatser och i folkparker.

– Kanske är folk lite extra rädda om pengarna nu i kristider.

Jag hörde att Lena och Orup som mest hade haft 4 500 besökare på ett och samma ställe under den här turnén, säger han.

Han tror även att publiksiffran försämrades av att både Countryfestivalen i Furuvik och Sommaryran i Gävle arrangerades samtidigt. Men trots att antalet sålda biljetter blev färre än beräknat så siktar Högbo Bruk på en fortsättning nästa sommar.

– Vi får det i alla fall att gå runt ekonomiskt. Inne på området såldes det mycket mat och öl och hotellet hade fullt, säger han.