Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Florence and The Machine

Florence Welch har tydligen varit indievärldens darling hela vintern i England. Jag har missat det, men det gör att fulllängdsdebuten för Florence and the Machine – som hon heter med kompband bakom sig – känns så mycket roligare. Förutom punkiga ”Kiss With a Fist”, som jag tror jag hört på P 3, är hon en helt ny bekantskap. Och en väldigt trevlig sådan.
Florence Welch beskrevs till en början som en rockigare Lily Allen. Jämförelsen känns sann så till vida att de båda har stora pretentioner, är egensinniga och inte verkar redo att kompromissa. Musikaliskt skiljer de sig dock åt en hel del, Welch känns egentligen närmare Kate Bush i uttrycket, om man nu envist vill jämföra henne med någon.
Hur som helst – ”Lungs” är en riktigt bra debut som varvar klockrena singelhits med bra albumspår som håller för hela skivans längd. Befriande.

På nätet: www.florenceandthemachine.net
DANIEL ÅBERG