Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygblad mot ungdomsfylla

SANDVIKEN
Halloween har bytt plats med lucia när det gäller ungdomsfylleriet. För att stämma i bäcken och uppmärksamma de vuxna på problemet med langning har Sandvikens kommun ställt sig bakom en aktion att dela ut flygblad utanför Systembolaget i Sandviken.

Under lunchen i går och senare på eftermiddagen stod kommunens drogförebyggare, Jenny Myrberg, och delade ut flygblad till alla de som kom för att handla sin helgsprit. Med sig hade hon Annika Berter, folkhälsosamordnare och Gun-Britt Hall, projektledare inom barn-och ungdom för familjer med missbruksproblem.

En del stördes
Inte alla ville ta emot informationen, och en del stördes av flygbladens utformning; rubriken var "Alla djävlar bara super". Många trodde att det anspelade på dem själva, berättar Jenny Myrberg.
- Problemet med langning är väl inte större i Sandviken än någon annanstans, säger hon. Men vi vill ändå uppmärksamma det, och då tror vi det här är en bra metod.
Det har gått ut en uppmaning till kommunens politiker och en del tjänstemän att komma och delta. Aino Blom, kd, Anne-Catrin Brockman, s, och Renate Almén, s tillhör de som lovat komma.
Även, i dag, fredag, kommer de att stå utanför systemet i Sandviken.
LOTTA HILDINGSON