Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folio 100 och Streak snart i butik

/

Både den nylanserade Android-platten Toshiba Folio 100 och Dell Streak kommer att börja säljas i svenska butiker inom den närmaste veckorna.

Annons
Både den nylanserade Android-platten Toshiba Folio 100 och Dell Streak kommer att börja säljas i svenska butiker inom den närmaste veckorna.

Folio 100 är Toshibas debut på marknaden för surfplattor med Googles operativsystem. Något som skiljer den från liknande produkter är att Toshiba försett den med en Tegra 2-processor från Nvidia. Folio har en betydligt större skärm än Streak, 10,1 tum gör att även själva plattan blir klart större. Med måtten 281x181x14 millimeter och vikten 760 gram hamner den i samma storlek- och vikt-klass som Apples Ipad.

Toshibas använder version 2.2 av Android, alltså betydligt nyare än version 1.6 som för närvarande finns i Dell Streak, även om det i det sistnämnda fallet utlovades kommande uppdateringar då den lanserades i somras.

Både Toshiba och Dell använder egna gränssnitt ovanpå Android men har ändå inte valt den begränsade Android-variant utan Googles egna appar, som en del andra surfplatte-tillverkare, vilket innebär att man till exempel kan ladda ner appar från Android Market.

Folio ska börja säljas i mitten av oktober och ska då finnas hos ett antal återförsäljare till ett pris på drygt 4000 kronor.

The Phone House har skaffat sig ensamrätt att sälja Dell Streak på den svenska marknaden och priset kommer att hamna på cirka 5500 kronor, även den ska börja säljas i mitten av månaden.


/Henrik Thoresson

mobil.se

Mer läsning

Annons