Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Följ förstamajfirandet i Falun – Nordiska motståndsrörelsen demonsterar

Artikel 1 av 2
1 maj Falun 2017
Visa alla artiklar

1 maj. Arbetarrörelsens dag. De röda fanornas dag.
I Falun kommer Socialdemokraterna traditionsenligt att tåga genom staden. Liksom vänsterpartiet. Tal kommer att hållas. Man kan anta att Internationalen ljuder på ena eller andra sättet.
Men i år är det inte enbart röda fanor som vajar i vinden.

Annons

Vi sänder live från 10:30:

Det politiskt obundna nätverket Dalarna mot rasism kraftsamlar. De kommer att mötas och manifestera på Gamla postenparkeringen - i syfte att protestera mot nazisterna i Nordiska motståndsrörelsen som i år tågar genom Falun, där de fått demonstrationstillstånd under dagen.

Vi har den senaste veckan satt fokus på årets 1 maj. Beskrivit motståndet, bakgrunden och nazismen idag. Mött de människor som bekämpar den högerextrema ideologin - Med humor som vapen, med minnen från koncentrationsläger som vapen, eller med ett brinnande engagemang för antirasism som vapen. Och mött personer som själva varit en del av den nazistiska miljön, men valt att hoppa av.