Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Följ prinsbröllopet live på dt.se

Lördag 13 juni gifter sig prins Carl-Philip och fröken Sofia Hellqvist från Älvdalen i Storkyrkan i Stockholm.
I samarbete med DT visar gd.se livesändning från Stockholm och Sofias hemort, Älvdalen.
Sändningen startar klockan 13.00 och håller på till sena kvällen.

Annons

– Sofia från Älvdalen blir prinsessa, och så klart är det här en av de stora nyhetshändelserna i Dalarna under året. Vi satsar brett i alla våra publiceringskanaler, säger Fredrika Hillervik, projektledare för bröllopssatsningen.

Under bröllopsdagen kommer DT att ha en studio i Falun, där Catarina Grufman är programledare. Man kommer att sända från folkfesten i Älvdalen och i Stockholm. Man sänder live från när bröllopsgästerna anländer till Slottskyrkan och när det nyvigda paret färdas i kortege genom Stockholm. Dessutom kommer själva bröllopsmiddagen att bevakas med bildspecial och live-rapportering.

– Vi har liveteam både i Stockholm och i Älvdalen. DT satsar stort på live-tv, eftersom vi vet att vår publik vill vara med där det händer. Intresset för prinsbröllopet är jättestort, säger Fredrika Hillervik.

Förutom live-tv blir det förstås även sedvanlig bevakning i text och bild av folkfesten.

Teamet i Älvdalen består av Mattias Karlsson, Claes Söderberg och Nisse Schmidt.

I Stockholm kommer Anna Klintasp, Ragna Fahlander och Kajsa Thorp Backlund att finnas.

– Vår reporter Ragna Fahlander, som fick en exklusiv intervju med paret för ett år sedan, kommer att följa vigseln på plats i Storkyrkan och förmedla känslorna därifrån. Det känns jätteroligt att vi kan vara på plats och närvara vid själva vigseln, säger Fredrika HIllervik.

Hur stor satsning gör egentligen DT på bröllopet?

– Det här är en storsatsning från vår sida. Men vi vet att Sofia från Älvdalen engagerar. Ett prinsbröllop är något extra, och det kommer att synas i alla våra kanaler.