Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Följ prinsbröllopet live på dt.se

Lördag 13 juni gifter sig prins Carl-Philip och fröken Sofia Hellqvist från Älvdalen i Storkyrkan i Stockholm.
I samarbete med DT visar gd.se livesändning från Stockholm och Sofias hemort, Älvdalen.
Sändningen startar klockan 13.00 och håller på till sena kvällen.

– Sofia från Älvdalen blir prinsessa, och så klart är det här en av de stora nyhetshändelserna i Dalarna under året. Vi satsar brett i alla våra publiceringskanaler, säger Fredrika Hillervik, projektledare för bröllopssatsningen.

Under bröllopsdagen kommer DT att ha en studio i Falun, där Catarina Grufman är programledare. Man kommer att sända från folkfesten i Älvdalen och i Stockholm. Man sänder live från när bröllopsgästerna anländer till Slottskyrkan och när det nyvigda paret färdas i kortege genom Stockholm. Dessutom kommer själva bröllopsmiddagen att bevakas med bildspecial och live-rapportering.

– Vi har liveteam både i Stockholm och i Älvdalen. DT satsar stort på live-tv, eftersom vi vet att vår publik vill vara med där det händer. Intresset för prinsbröllopet är jättestort, säger Fredrika Hillervik.

Förutom live-tv blir det förstås även sedvanlig bevakning i text och bild av folkfesten.

Teamet i Älvdalen består av Mattias Karlsson, Claes Söderberg och Nisse Schmidt.

I Stockholm kommer Anna Klintasp, Ragna Fahlander och Kajsa Thorp Backlund att finnas.

– Vår reporter Ragna Fahlander, som fick en exklusiv intervju med paret för ett år sedan, kommer att följa vigseln på plats i Storkyrkan och förmedla känslorna därifrån. Det känns jätteroligt att vi kan vara på plats och närvara vid själva vigseln, säger Fredrika HIllervik.

Hur stor satsning gör egentligen DT på bröllopet?

– Det här är en storsatsning från vår sida. Men vi vet att Sofia från Älvdalen engagerar. Ett prinsbröllop är något extra, och det kommer att synas i alla våra kanaler.