Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folk i veckan

Tyckte ni att Johan Storm verkade bekant när vi berättade om att SVT skulle visa hans debutfilm tidigare i veckan? Jodå, nog är han lik sin farbror allt.

Och farbrodern sysslar också lite grann med film. Han heter ju Peter Stormare.

Den svårt parkinsonsjuke Bernt Bengtsson startade i fjol Tour de Parkinson. Då cyklade han de 88 milen mellan Ystad och Stockholm. Nu har han startat etapp två som går mellan Stockholm och Örnsköldsvik. Bernt har haft parkinson i 20 år och han gör detta för att visa motionens betydelse för parkinsonsjuka och för att samla in pengar till forskningen kring sjukdomen.

I dag anländer han till Gävle för att i morgon fortsätta till Söderhamn. Målet i Örnsköldsvik når han den 8 augusti.

Nästa lördag är det medeltid som råder på Koversta Gammelby i Österfärnebo. Då spelar Friteatern och Teater Allena ”Medeltida Werlden” där tre gycklare berättar den fantastiska historien om Riddar Roland och alRunan. Föreställningen är alltså den 8 augusti klockan 18.

Gävlekonstnären Annika Erixån representerar Gävle på 6th International Forum of Arts ”Art unites nations” i Gävles vänort Jurmala i Lettland den 3-9 augusti 2009. 22 konstnärer från olika länder ska arbeta tillsammans en vecka och avsluta med en konstutställning. Gävle kommun har bidragit med ett vänorts/resebidrag på 2 000 kronor.

Och så måste vi hålla tummarna för Gästriklands hopp i mack-SM, Helena Lindström. På onsdag gör hon upp i finalen med sin skapelse. Finalen avgörs på Noliamässan i Umeå.