Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folk i veckan

Annons

Tyckte ni att Johan Storm verkade bekant när vi berättade om att SVT skulle visa hans debutfilm tidigare i veckan? Jodå, nog är han lik sin farbror allt.

Och farbrodern sysslar också lite grann med film. Han heter ju Peter Stormare.

Den svårt parkinsonsjuke Bernt Bengtsson startade i fjol Tour de Parkinson. Då cyklade han de 88 milen mellan Ystad och Stockholm. Nu har han startat etapp två som går mellan Stockholm och Örnsköldsvik. Bernt har haft parkinson i 20 år och han gör detta för att visa motionens betydelse för parkinsonsjuka och för att samla in pengar till forskningen kring sjukdomen.

I dag anländer han till Gävle för att i morgon fortsätta till Söderhamn. Målet i Örnsköldsvik når han den 8 augusti.

Nästa lördag är det medeltid som råder på Koversta Gammelby i Österfärnebo. Då spelar Friteatern och Teater Allena ”Medeltida Werlden” där tre gycklare berättar den fantastiska historien om Riddar Roland och alRunan. Föreställningen är alltså den 8 augusti klockan 18.

Gävlekonstnären Annika Erixån representerar Gävle på 6th International Forum of Arts ”Art unites nations” i Gävles vänort Jurmala i Lettland den 3-9 augusti 2009. 22 konstnärer från olika länder ska arbeta tillsammans en vecka och avsluta med en konstutställning. Gävle kommun har bidragit med ett vänorts/resebidrag på 2 000 kronor.

Och så måste vi hålla tummarna för Gästriklands hopp i mack-SM, Helena Lindström. På onsdag gör hon upp i finalen med sin skapelse. Finalen avgörs på Noliamässan i Umeå.