Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

folk i veckan

Annons

Det går fortsatt bra för Nils Norén från Gävle. Ja, det är ju han som gjort succé som kock och kökschef i New York sedan han lämnade Sverige. Nils ska i september presentera Ett kök utan gränser för proffs inom restaurangvärlden i New York.Han gör det tillsammans med Dave Arnold, ett annat stort namn i restaurangvärlden.

Nils är numera vice ordförande för Culinary Arts for The French Culinary Institute, allt enligt examiner.com.

Den populära volleybollturneringen på Ögården i Hedesunda avgjordes för ett tag sedan. Sex lag deltog i år och i en jämn final stod till slut BJ:s lag som segrare. BJ vann med 15-13 över Adams polare.

Gävles suveräna danspar Hampus Norberg och Lana Murphy visade vad de kan för boende och personal på Solbergahemmet i Hamrånge och Ängslyckan i Hedesunda ett par dagar i förra veckan. Paret har nämligen det som feriejobb, att besöka alla äldreboenden i Gävle kommun och visa sina kunskaper i tiodans.

Owe Rosén spelar på Rådhustornets klockspel i morgon klockan 12. Det gör han för att fira att det är prick 85 år sedan som musikpaviljongen i Rådhusesplanaden invigdes. Den byggdes 1924, samma år som Gustav V besökte Gävle. Stadsarkitekten Gunnar Wetterling ritade paviljongen som skänktes till Gävle av konsul C. M Andersson. Och den 13 juli var alltså själva invigningsdagen.

Maria Fogelström Kylberg, director och kontorschef för Gävleborgs, Dalarnas och Örebro läns representationskontor Central Sweden i Bryssel, är en av 200 uttagna kvinnor till projektet Styrelsekraft. Det var 1400 kvinnor som sökte plats i regeringens nationella styrelseprogram för kvinnor och nu har alltså 200 kvinnor fått veta att de är med.