Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

folk i veckan

Annons

Det går fortsatt bra för Nils Norén från Gävle. Ja, det är ju han som gjort succé som kock och kökschef i New York sedan han lämnade Sverige. Nils ska i september presentera Ett kök utan gränser för proffs inom restaurangvärlden i New York.Han gör det tillsammans med Dave Arnold, ett annat stort namn i restaurangvärlden.

Nils är numera vice ordförande för Culinary Arts for The French Culinary Institute, allt enligt examiner.com.

Den populära volleybollturneringen på Ögården i Hedesunda avgjordes för ett tag sedan. Sex lag deltog i år och i en jämn final stod till slut BJ:s lag som segrare. BJ vann med 15-13 över Adams polare.

Gävles suveräna danspar Hampus Norberg och Lana Murphy visade vad de kan för boende och personal på Solbergahemmet i Hamrånge och Ängslyckan i Hedesunda ett par dagar i förra veckan. Paret har nämligen det som feriejobb, att besöka alla äldreboenden i Gävle kommun och visa sina kunskaper i tiodans.

Owe Rosén spelar på Rådhustornets klockspel i morgon klockan 12. Det gör han för att fira att det är prick 85 år sedan som musikpaviljongen i Rådhusesplanaden invigdes. Den byggdes 1924, samma år som Gustav V besökte Gävle. Stadsarkitekten Gunnar Wetterling ritade paviljongen som skänktes till Gävle av konsul C. M Andersson. Och den 13 juli var alltså själva invigningsdagen.

Maria Fogelström Kylberg, director och kontorschef för Gävleborgs, Dalarnas och Örebro läns representationskontor Central Sweden i Bryssel, är en av 200 uttagna kvinnor till projektet Styrelsekraft. Det var 1400 kvinnor som sökte plats i regeringens nationella styrelseprogram för kvinnor och nu har alltså 200 kvinnor fått veta att de är med.