Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfest på återvinningsstationen

/
 • Allt som visades upp var till salu. Jonas Larsson hittade en skojig TV.
 • Ulf och Pirjo Isaksson från Skutskär vann budgivningen om den kände naturfotografen Hilding Mickelssons bild på lappugglan som anfaller – trots att Babsan gjorde sitt bästa för att buda över dem.– En raritet! Den ska hänga i vårt vardagsrum. Vi var själva nära att bli anfallna av en lappuggla när vi vandrade i Pajala, berättade Pirjo Isaksson.De ropade in tavlan för 1 000 kronor. Pengarna går till Världens barn.
 • Miljöpartiets kommunalråd i Gävle, Roger Persson, invigningstalade.
 • Gästrike Återvinnares VD Thomas Nylund auktonerade ut en raritet som Lasse Halvarsson, fotograf på GD, upptäckt bland alla tavlor. Bilden är tagen av den kände naturfotografen Hilding Mickelsson från Hälsingland.
 • Gästrike Återvinnares VD Thomas Nylund auktonerade ut en raritet som Lasse Halvarsson, fotograf på GD, upptäckt bland alla tavlor. Bilden är tagen av den kände naturfotografen Hilding Mickelsson från Hälsingland.
 • Babsan agerade konferencier.– Jag måste ju göra något vettigt för miljön. Hela jag är en miljöförstöring, så mycket sprej som jag använder i mitt hår.
 • Kön ringlade lång utanför inspirationsmässan.
 • Erikshjälpens avdelning på mässan har 60-talstema. Likaså volontären Gittan Vagerstam.
 • Gratis fiskdamm med begagnade leksaker var ett av inslagen på mässan. Snart tvååriga Vilma Lundberg testade fiskelyckan tillsammans med pappa Niklas Lundberg.
 • 300 tavlor säljs för 30 kronor styck.
 • (ta gärna med bilden eftersom jag inte nämnt i texten att babsan var konferencier)Babsan agerade konferencier.– Jag måste ju göra något vettigt för miljön. Hela jag är en miljöförstöring, så mycket sprej som jag använder i mitt hår.
 • Intresset för återvinning är stort.

Det var rusning till Gästrike Återvinnares inspirationsmässa på Sörby Urfjäll i går. Förutom tips på hur det går att piffa upp gamla avdankade möbler, bjöds det bland annat på vernissage med 300 tavlor som folk skänkt istället för att slänga.

Annons

Redan när dörrarna slog upp klockan elva stod ett 50-tal personer utanför och väntade. Kön fortsatte sedan att ringla lång.

Inspirationsmässan pågår hela helgen i en lagerlokal vid återvinningscentralen på Sörby Urfjäll.

Fem olika biståndsorganisationer och butiker samarbetar med Gästrike Återvinnare. De har inrett ett varsitt temarum med saker som folk har skänkt. Allt som visas upp är till salu och pengarna går till Världens barn.

Erikshjälpens rum har 60-talstema. Att retroprylar är populärt rådde det inget tvivel om i går.

Gävlebon Jonas Larsson spanade in en TV som såg ut som en gammal hjälm.

– Kul design! Men den är nog inget för mig, skrattade han.

Han är själv mån om att lämna gamla saker till återvinning,.

– Det är bra om de kan få nytt liv.

Diverse experter finns på plats hela helgen och tipsar om hur gamla saker kan piffas upp, kanske med hjälp av lite tyg eller färg.

Gästrike Återvinnares VD Thomas Nylund var mer än nöjd med uppslutningen i går.

– Jättekul att intresset är så stort!

Han berättade om satsningen på att förvandla återvinningscentralen till en kretsloppspark. Förutom att lämna avfall ska gå att lämna in användbara prylar till second hand.

– Det är så mycket användbart som hamnar i avfallscontainern. Vi vill ställa folk inför valet att istället skänka bort sakerna, säger han.

Annons