Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkfest på återvinningsstationen

Det var rusning till Gästrike Återvinnares inspirationsmässa på Sörby Urfjäll i går. Förutom tips på hur det går att piffa upp gamla avdankade möbler, bjöds det bland annat på vernissage med 300 tavlor som folk skänkt istället för att slänga.

Redan när dörrarna slog upp klockan elva stod ett 50-tal personer utanför och väntade. Kön fortsatte sedan att ringla lång.

Inspirationsmässan pågår hela helgen i en lagerlokal vid återvinningscentralen på Sörby Urfjäll.

Fem olika biståndsorganisationer och butiker samarbetar med Gästrike Återvinnare. De har inrett ett varsitt temarum med saker som folk har skänkt. Allt som visas upp är till salu och pengarna går till Världens barn.

Erikshjälpens rum har 60-talstema. Att retroprylar är populärt rådde det inget tvivel om i går.

Gävlebon Jonas Larsson spanade in en TV som såg ut som en gammal hjälm.

– Kul design! Men den är nog inget för mig, skrattade han.

Han är själv mån om att lämna gamla saker till återvinning,.

– Det är bra om de kan få nytt liv.

Diverse experter finns på plats hela helgen och tipsar om hur gamla saker kan piffas upp, kanske med hjälp av lite tyg eller färg.

Gästrike Återvinnares VD Thomas Nylund var mer än nöjd med uppslutningen i går.

– Jättekul att intresset är så stort!

Han berättade om satsningen på att förvandla återvinningscentralen till en kretsloppspark. Förutom att lämna avfall ska gå att lämna in användbara prylar till second hand.

– Det är så mycket användbart som hamnar i avfallscontainern. Vi vill ställa folk inför valet att istället skänka bort sakerna, säger han.