Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkkära artister radade upp hits

Den underbara sensommarkvällen var som skapt för en utomhuskonsert. Med publikmagneter, riktade mot ­både unga och äldre, som Måns, Lena & Orup, var det upplagt för årets största folkfest i Högbo. Men ack nej, festplatsen var inte ens fylld till hälften när flickornas gullegris ­satte igång med volymen uppskruv­ad till högsta nivå vid 20-tiden.

Annons

Vad publiksveket berodde på kan vi bara spekulera kring; tömd semesterkassa eller andra arrangemang som lockade denna späckade nöjeshelg i gästrikedistriktet? Hur som helst, att kalla det för fiasko vore orättvist mot alla som var där. Det blev full fart på både ben och allsång när såväl Zelmerlöw som Lena PH och Orup radade upp sina hits. För det var precis vad det handlade om, en ”best of-kväll” med två veteraner och en relativt nytänd schaler/popstjärna.

Måns hade med sig ett ösigt femmannaband och fyra dansare. Åtskilligt med krut hade lagst på koreografin och den timmeslånga spelningen blev faktiskt imponerande fartfyllt med i huvudsak uptempo-låtar. Och då menar jag verkligen uptempo. Måns Z tillhör inte mina favoriter, men nu gav han ett mycket positivt intryck och såg ut att njuta i den heta kvällen.

Den nyligen fyllda 23-åringen från Lund har haft roller i både ”Grease” och ”Footloose”, så dansstegen har han också trimmat in.

– Ni är den bästa publiken på hela turnén och det säger jag inte för att fjäska, dristade han sig till att säga efter det gensvar han fått av kidsen närmast scenen.

Naturligtvis fick publiken höra hans största låtar, som ”Cara Mia”, ”Miss America”, ”Work of Art” och det senaste schlagerbidraget ”Hope & Glory”, som dock inte räckte till i Globen-konkurrensen med Sandvikens egna stjärna, Malena Ernman.

Ackompanjerade av ”Love Story”- temat äntrade det nu femåriga tandemparet Lena (”vampen från Vetlanda” & Orup (”hingsten från Huddinge”) scenen och drog igång med sin utmärkta duett ”När du gått”. De varvade sedan solonummer, i huvudsak sina hits ända från 1980-talet. Orup har ju hunnit bli 50 och Lena är 43, så här finns hur mycket rutin som helst.

Mycket vatten har runnit under broarna sen ”Jag blir hellre jagad av vargar” respektive ”Kärleken är evig”.

Orup hyllade nu både fotboll, sitt Stockholm och Magaluf medan Lena satsade på säkra kort som ”Dansa i neon”, härliga ”Om igen” och ”Det gör ont”. Lite Frällan-toner gavs också som avslutning innan lamporna släcktes framemot 23-tiden.

I kören märktes för övrigt flitiga Britta Bergström, bördig från Gävle.