Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkligt och glatt trots regnet

GÄVLEDet är folkligt och glatt när Oslättfors Dramatörer bjuder till folklustspel.

Publiken sjunger med och klappar i takt när föreställningen "Godsägare Leverkuusen gör en tavla" inleds med refrängen "Oslättfors, Oslättfors, du betyder så mycket för oss".
Och med åskådarna tryggt under tak, låtsas skådespelarna inte om regnet. Fast vissa repliker ändras spontant.
- En sån här... strilande... dag kan man ju inte sitta inne och vänta på telefonen, utbrister godsägaren Leverkuusen, spelad av Gunnar Nyhlén.
Sedan är det dags att skratta loss åt den bakfulle Markusson, Charley Åkerlund, och godsägarens frispråkiga och kärlekskranka dotter, spelad av Jenny Prim.
Kärleksliv hos både folk och fä är ett genomgående tema. Potensmedel, äktenskapsgnabb och ridlektioner är några av ingredienserna. Och så kryddas röran med ett par falska konstkännare från Paris, eller var det Sandviken?
Invecklingarna är många och publiken vrider sig av skratt. Men redan i programbladet möts de av löftet "allting ordnar sig, på det ena eller andra sättet..."

HANNA JANSSON