Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fönsterrutor krossade i Joe Hill-gården

GÄVLE - Man blir matt. Har de inget bättre för sig?
Det frågar sig Pär Pettersson, ordförande för Syndikalisterna i Gävle, efter att 15 glasrutor i Joe Hill-gården krossats under natten mot lördagen.

Annons
Det är inte första gången som fackförbundets lokal blir vandaliserad.
Fönsterrutor har krossats förut och för fyra år sedan exploderade en bomb i huset. Ingen person kom till skada men ett hål uppstod i en av väggarna och ett kontorsrum förstördes. Den senaste incidenten har också ställt till med stor oreda.
- Det ligger glassplitter på skrivborden och golven i tre rum, säger Teresa Lund, ledamot i Syndikalisternas styrelse, som städade upp efter vandaliseringen.

Pär Pettersson befarar att skadegörelsen har politiska motiv. När fönsterrutor i en fackföreningslokal krossas är det förmodligen inte fråga om något pojkstreck, menar han.
- Jag tror att någon vill skada oss psykiskt eller ekonomiskt, säger han.
För drygt två veckor sedan ordnades en manifestation på Stortorget av nätverket Gävle mot rasism. Några dagar efter manifestationen uppehöll sig några kända nazister i närheten av Joe Hill-gården.
- De var där med två bilar och skrek att de skulle bevaka oss. De försökte väl skrämmas, säger Björn Pettersson som är engagerad i Syndikalisterna.

Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se