Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Foppas" drömmål sänkte Söderhamn

Matchen mellan Valbo och Söderhamn var riktigt dålig ända fram till den 89:e minuten, då hemmalagets Stefan Forsberg bombade in segermålet, 2–1, med en volley i krysset.
Ett mål som kanske sköt upp Hille i tvåan.

Annons

Valbo och gästande Söderhamn bjöd inte på någon vidare fotbollsunderhållning.

Söderhamn, som jagar Hille i tabelltoppen, uppträdde stressat och man slog bort mängder av bollar och man uppträdde definitivt inte som det topplag man är.

Valbo däremot började klart bäst och under de första tio minuterna kom man runt flera gånger på sin högerkant. Men Söderhamn jobbade sig in i matchen och hade en nick i ribban i den 16:e minuten och strax efter skapade man även ett friläge men det blev ett tamt avslut.

Efter 20 minuter sjönk spelkvaliteten och spelarna började lägga mer och mer fokus på domaren. I varje närkamp så skreks det från båda lagen. Frustrationen av det dåliga spelet togs ut på domarna.

Men i matchens 31:a minut spelade Valbo sig fint fram och fri med målvakten gjorde hemmalagets Gustav Larsson inget misstag. Valbo gick till ledning med 1–0 i halvtid vilket även hade kunnat vara 2–0 efter en bra chans i den 40:e minuten.

I andra halvlek handlade det mest om Söderhamn. Man hade mycket boll men skapade bara några halvchanser att spräcka hemmanollan. Söderhamn trummade på, man gick ner på en trebackslinje och hemmalaget kroknade mer och mer.

I den 83:e minuten kvitterade Söderhamn på en fint slagen frispark. Söderhamn var inte belåtet utan man gick även för att segermål.

Men den riktiga chansen dök aldrig upp. I stället avgjorde Valbo i den 89:e minuten efter årets mål på Åbyvallen. Stefan "Foppa" Forsberg snappade upp en förlupen boll utanför Söderhamns straffområde och nöp till med en volley i krysset så det stod härliga till.

Sköna poäng till Valbo i bottenstriden och frågan är om inte "Foppa" även avgjorde toppstriden till Hilles fördel också.

VALBO–SÖDERHAMN 2–1 (1–0)

Målen: 1–0 (31) Gustav Larsson, 1–1 (83) Simon Åberg, 2–1 (89) Stefan Forsberg.

Hörnor 3–5.

Domare: Anders Nilsson, Farsta.

Valbos 3 stjärnor:

3: Gustav Larsson

2: Alexander Larsson

1: Stefan Forsberg