Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För dåligt power play

/
  • Efter en stökig match och två vändningar i sista perioden var det till sist Rögle som vann med 4-3.

Brynäs har varit bra på att spela på ledning i höst. Den här gången gick det inget vidare, tyvärr.

Annons

Gästrikarna låg under med 1-2 inför slutperioden, vände till 3-2-ledning efter två snabba mål av Mads Hansen och Ove Molin inom loppet av två minuter. Men Rögle fick ett allt för snabbt kvitteringsmål genom förre brynäsaren Johannes Salmonsson och jag vill påstå att Salles mål vände på matchbilden.

Hans viljemål i röran framför mål-Markans kasse gav hemmalaget förnyade krafter och energi - och RBK:arna kunde till slut dra längsta strået och vinna med 4-3.

 

jäkligt bra i den tuffa kampen och krigade även helhjärtat men förlorade främst på ett allt för svagt power playspel.

Rögle drog på sig 20 utvisningsminuter mot Brynäs 24 - men inget mål i numerärt överläge för gästerna.

Elitseriens stora sensationslag Rögle Bandyklubb (!) däremot var bra i power play och prickade in två av de fyra hemmamålen i den spelformen.

Därför vann även Ängelholmslaget.

1-0 och avgörande 4-3 kom just i spel fem mot fyra och det var ex-brynäsaren Daniel Johansson som i hög grad var inblandad i matchvinnare Peter Högardhs andra fullträff för kvällen och det elfte totalt i vinter från hans klubba.

 

, som fick lämna Brynäs ifjol och flyttade till Tyskland men som återvände i höst till Rögle, svarade förresten för sitt tredje målpass denna för skånelaget härliga torsdagsafton i den 26:e omgången.

Rögle tog sin tredje raka hemmatriumf och kom igen med besked efter 0-5-smällen i Göteborg mot Frölunda i tisdags.

Brynäs fina matchsvit på sistone, fem raka utan förlust, bröts i och med uddamålsfallet i Lindab Arena inför de jublande skånefansen.

Rögle klättrade genom trepoängaren förbi Brynäs i tabellen, upp till tredje plats och ligger två poäng före, medan Gävlelaget åkte ner två placeringar - till sjätte, då även Färjestad efter 4-1 hemma mot Linköping gick förbi.

 

Modo och Luleå, formstarkast just nu med nio raka matcher utan förlust, flåsande tätt bakom sig och det vill till att Czarneckis mannar per omgående studsar tillbaka och spöar Timrå på lördag i Läkerolen.

Luleå fullkomligt exploderade i slutronden i Ö-vik mot Modo och Johan Harju kunde med sina tre mål totalt leda sitt lag fram till en klar 7-3-seger.

Norrbottningarna är med sin framfart på sistone nu bara två poäng efter just Brynäs och de klättrade även upp på åttonde och sista play offplats.

Där tror jag faktiskt att Rönnbergs och Kyrös mannar har stora utsikter att kunna bli kvar serien ut.

Så bra är laget och det är få lag som just nu har en bättre forwardsduo än Johan Harju och Linus Omark som i match efter match spelar direkt avgörande roller och gör mål hela tiden.

 

Brynäsarna stod upp på ett bra sätt.

Och det gjorde de verkligen med besked.

Underbart att se.

Rögleiterna hade tydligen gett sig sjutton på att gå in stenhårt i närkamper med Jacob Markström så fort det blev målvaktsblockeringar.

Hemmakillarna hackade och slog på honom och hans klubbhandske - ungefär som även Luleå praktiserade vid senaste Gävlebesöket och det med stor framgång.

Då stod inte brynäsarna upp, det gjorde de numera ledda främst av nye kanadicken Kyle Wanvig som drog med sig även i första hand Jonathan Granström men i stort sett alla ställde upp för sin målvakt och markerade att "här skulle ingen tillåtas att röra vår målvakt".

Precis som det måste vara när det drar ihop sig, blir heta känslor och irritation i varje närkamp.

 

och bökiga spelet med massor av utvisningar åt båda håll i period 1 gjorde att spelet blev hafsigt och oorganiserat och den rätta spelrytmen infann sig aldrig.

Men tufft var det och publiken gillade det skarpt, det hördes tydligt från de 4.744 på läktaren i den nyombyggda ishallen.

Efter Emil Sandins 1-1-kvittering åtta minuter in på mellanperioden, han styrde in sitt fjärde mål för säsongen på Hansens vinkelskott, hann det även gå för kort tid, blott 28 sekunder, innan Högardh även han styrde in 2-1 på back-Dannes skott från blå.

Brynäsarna förmådde denna kväll helt enkelt inte hålla huvudet kallt och spela på ledningsmål, vilket gjorde att Rögle kunde vända två gånger och till slut vinna.

 

på en pinne i utdelning vid det här andra skånebesöket för Brynäs i höst.

När Molin sköt 3-2 kändes det som att en upprepning från femte omgången när 0-3 inför sista vändes till 4-3, på nytt kunde ske fram till tre sköna och friska brynäspoäng.

Men det blev inte så, inte bara power playspelet var undermåligt - utan även prickskyttet var under all kritik.

Det var sällan som målet träffades trots många jättefina chanser inne i själva slottet.

Det här är saker som brynäsarna bara måste förbättra om det ska bli slutspel senare i vår.

För ingen kan väl riktigt tro på att ett lag som mästarna HV 71 skall missa att få spela om guldet?

 

ett av de nu åtta topparkerade lagen bort. Men vilket?

Jönköpingslaget ligger fortfarande kvar under slutspelsstrecket när nästan halva serien har spelats men jag är tvärsäker på att där blir Kenta Johanssons mannar inte kvar säsongen ut.

Jag tyckte att Ove Molin och Mads Hansen var Brynäs bästa spelare. Ett plus även till Emil Sandin.

Nye Kyle Warnig är fortfarande poänglös och transatlanten måste börja visa upp lite nu. Och inte bara vara en tillgång när han smäller på och stångas framför motståndarmålet.

Mer läsning

Annons