Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För oss känns det ödesdigert

Vi har haft, tro det eller ej, några goda år inom omvårdnad. Nu har ett sparkrav kommit som säger att omvårdnad måste minska sina kostnader med fem procent eller 50 miljoner kronor. För oss som använder omvårdnads tjänster och för personalen så känns det ödesdigert.

Tror inte att många av oss har känt av de ”de goda åren”, så hur ska det nu bli? Hoppas att de nu drar åt svångremmen där det går att dra åt. ”Växthuset” är finansierat med projektpengar, vilket är tur. Men hur kan det vara möjligt att få bidrag för att uppfinna hjulet ännu en gång? Tänker på medborgarkontoret som ligger ett stenkast ifrån detta ”lekhus”, där det blomstrar för fullt.

Träffpunkter finns, vad jag förstår, redan i kommunen som vänder sig till äldre. Det borde väl bli billigare att utveckla dem som redan finns än att åter igen uppfinna hjulet. Jag VET även att föreningar runt om i kommunen arbetar för att stärka, erbjuda socialgemenskap med mera.

Det är föreningar som PRO, Röda korset, handikapp- och patientorganisationer, väntjänst (välkommen på studiebesök i Valbo) och andra organisationer som har väl utvecklade och väl besökta träffar för seniorer.

Skulle inte det vara en bra besparing att lägga denna konkurrerande idé på hyllan, och låta annan verksamhet vara?

Det drabbar ingen senior eller ”kund”. Det som drabbas är eventuellt någons tår och prestige...

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare