Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För tung börda?

Om du är sjukskriven och uppbär sjuklön från Försäkringskassan är det inte tillrådligt att handla mycket öl på resan till kontinenten. Självfallet är det aldrig tillåtet att ta för mycket öl över gränsen, men i de fall du är sjukskriven får du inte heller bära för mycket. Och i efterdyningarna av EU-valet vet alla att införselkvoterna är rätt höga, och därmed rätt tunga.

För att komma åt alkoholsmugglare väger polisen misstänkta bilar i Helsingborgs och Malmös hamn. Tullen samarbetar med Försäkringskassan och hälften av dem som stoppats för överlast är inskrivna. På sex månader har 25 föräldralediga, sjukskrivna och personer med aktivitetsersättning fått ersättningen indragen och fler utreds, uppger Metro.

Någonstans har det gått snett med Välfärdssverige. För vill vi verkligen ha ett samhälle som väger vår nyinköpta öl och därefter bestämmer om vi har rätt till föräldrapeng eller sjukersättning?

Visst, är man arbetsför ska man inte vara sjukskriven eller uppbära aktivitetsstöd. Men det kan omöjligen avgöras av hur mycket öl man bär hem. Definitivt inte om du är föräldraledig – för även om barnpassning och ölhävning inte riktigt hör ihop så har staten inte med att göra om man vill handla öl eller inte under sin föräldraledighet.