Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förälskade i Älvkarleby, idéutveckling... och varandra

För två år sedan nominerades hon till "årets mest företagsamma". Nu är det hans tur.
– Vi är varandras bästa bollplank, säger Teo Härén, ena halvan av Älvkarlebys mest företagsamma par.

Annons

Tänk sjuttonhundratalsherrgårdar och timslånga promenader längs Dalälven. Eller häst och vagn från tågstationen till julbordet, som blir verklighet i vinter. Det är egentligen inte konstigt att det hölls bröllop i romantiska Älvkarleby varje helg i somras.

Teo Härén och Sanna Rudling flyttade från Stockholm till Älvkarleö för snart åtta år sedan. Mest på grund av huset. De är båda uppvuxna på landet och tyckte läget var bra för sina numera tre barn. De blev direkt förälskade i platsen.

– Det är lättare att vara företagare på en mindre ort än i en storstad. Här i Älvkarleby finns dessutom en smittande företagsamhet, säger Teo Härén.

För två år sedan nominerades Sanna till årets mest företagsamma i Uppsala län av Svenskt Näringsliv. Utmärkelsen fick hon för sin turismsatsning "Romantic Sweden". Ett nätverk för cirka 25 av kommunens turismaktörer med syftet att tillsammans lyfta Älvkarleby som pardestination.

Parallellt driver Teo kreativitetsbolaget Interesting, som jobbar med kurser, föreläsningar och böcker. För det arbetet har han alltså utsetts till en av Uppsala läns fem mest företagsamma människor. Bägge har också tidigare vunnit årets entreprenörssjäl i Älvkarleby kommun.

Teo beskriver sig och hustrun som tvillingsjälar, med liknande personligheter fast olika kompetens. De har båda nytta av varandra i sitt arbete. Sanna är bra på att göra saker och har stenkoll på siffror, medan Teo har lång erfarenhet av att driva företag.

– Vi peppar varandra och är varandras bästa bollplank, säger han.

Parets senaste projekt har varit att skapa en multisporthall med bland annat volleybollplan i en gammal lada några hundra meter från hemmet. Den kan användas vid aktiviteter på de konferenser som hålls på en av våningarna i deras stora hus. De låter också ungdomar i byn nyttja ladan gratis.

På en gala i Uppsala den 9 december får vi veta om Teo vinner. Tävlingen avgörs via röster på Facebook.

Annons