Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare fick pris av Timell

/
  • Martin Timell fick Hofors bästa företagare att brista ut i skratt. Bästa företagarna är till antalet tre och heter Lars Turesson, Rickard Rask och Roland Rask.

Priserna delades ut i rask takt på företagargalan Eldklotet i går kväll. Bland annat utsågs årets bästa företagare i varje kommun i Gästrikland.

I Gävle gick priset till Magnus Hedin och Marcus Rodin.

Annons

Den årliga tillställningen Eldklotet gick av stapeln i går för sjätte året i följd. Galan anses vara regionens största företagarevent och här belönas de företagare som utmärkt sig mest under det gångna året.

Konferencier på Parken i Gävle var ingen mindre än TV-profilen Martin Timell.

I vanlig ordning underhöll han väldiga och fick bland annat publiken att svära en ed på att aldrig någonsin titta på Big Brother.

Gästerna var finklädda allihop, herrarna i kostym och många av kvinnorna i eleganta balklänningar.

Årets företagare i Gävle blev Magnus Hedin och Marcus Rodin. Tillsammans har de sedan 2002 drivit företaget Greencon Energi & Miljö som sysslar med energibesparingar och är verksamt i mellersta och norra Sverige.

”Framgångsrik affärsverksamhet med balans i ekonomin”, stod i motiveringen.

De själva ansåg att de vann priset för att deras 14 anställda, alla energiingenjörer, jobbat stenhårt.

– Jättekul att få priset. Vi lever i en jäkligt tillbakadragen tillvaro annars, inte många vet att vi existerar, säger Marcus Rodin till GD precis efter prisutdelningen.

Årets företagare i Sandviken blev Lennart Holmgren som driver Bernö trädgårdscentrum. För snart ett år sedan var landshövdingen Barbro Holmberg där för att inviga företagets nya lokaler.

Han började gårdagens tacktal med att ursäkta sin förkylning och avslutade det med att säga:

– Otroligt roligt, tack så mycket.

I Hofors var det Lars Turesson, Rickard Rask och Roland Kask och deras företag Andersson & Rask Åkeri AB som kammade hem förstapriset.

I Ockelbo däremot var det en ensam kvinna vid namn Marie Ivarsson som skött sin rörelse Parfymeri Chic så föredömligt att juryn ansåg den värd att prisas.

Till länets bästa företagare utsågs Åke Sonerud från Hudiksvall. OilQvick heter det företag han driver.

Mer läsning

Annons