Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Formstarkt Hofors på säkrare mark

Formstarka Hofors tog en ny trepoängare mot Sundsvall.
14 av 21 poäng har nu kommit efter sommaruppehållet.
– Kan vi fortsätta så här dom tre sista matcherna tror jag vi fixar kontrakt utan kvalspel, säger Hofors tränare Fredrik Lindholm.

Annons

Man fick en smakstart på matchen när Joel Persson kunde göra 0–1 redan i den tredje minuten. Glädjen var dock kortvarig, en minut närmare bestämt. Kubikenborg gjorde direkt på avspark mål och det var lite nervöst i Hofors under matchens första del.

– Vi spelade inte alls bra första tjugo. Det var lite spänt och så. Men sen växer vi in mer och mer och jag tycker att dom ser tröttkörda ut i slutet av halvleken, menar Hofors tränare Fredrik Lindholm.

Roger Persson, som är Hofors bäste målskytt den här säsongen, visade tio minuter in på andra halvleken varför han är det. Han upptäckte att hemmalagets målvakt befann sig långt ut och drog till med ett lobbskott från långt håll, som satt snyggt i ena krysset. Strax innan slutet kunde backen Christian Falk på volley skjuta in 1–3 efter en hörna. Tre poäng lika sköna som viktiga i det läge Hofors befinner sig och Lindholm ser fram emot slutspurten med sitt lag.

– Grabbarna har gjort en fantastisk säsong. Vi tappade 14 spelare till den här säsongen, varav 7-8 startspelare. Det gick tungt på våren men vi har sakta men säkert kommit in i tempot och nu har vi ett bra division 3-lag med stor potential, säger Lindholm.

Hofors avslutar med tre derbymatcher. Hille på fredag och sedan Valbo och Brynäs.