Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre OG-ledaren gripen

(Uppdaterad 16.36) En 40-årig man, tidigare ledare för det kriminella nätverket Original Gangsters i Gävle och före detta ledare för MC-klubben Outlaws i Sandviken, har gripits i dag. Detta meddelar Gävlepolisen i ett pressmeddelande. Han är misstänkt för stämpling till mord och försök till utpressning.

Annons

Gävlepolisen har just skickat ut ett pressmeddelande med anledning av gripandet. Mannen anhölls i sin frånvaro i går och greps alltså i dag. Det är oklart var.

I dag har polisen genofört en husrannsakan i mannens bostad och på hans arbetsplats. Vissa föremål har också tagits i beslag. Mannen har förhörts under dagen, men han vill inte inte uttala sig i ärendet.

Mannen utnämndes för bara några veckor sedan till ledare för det kriminella nätverket Original Gangsters Gävleavdelning. Han har också tidigare varit ledare för MC-nätverket Outlaws i Sandviken.

Mannen hade samidigt ett familjehem där han bland annat tog hand om en 18-årig pojke. När han förstod att ordförandeskapet i OG innebar att socialtjänsten i Sandviken skulle ta 18-åringen i från honom lämnade han OG helt och hållet. Till en början räckte inte detta för socialtjänsten som beslutade att 40-åringen inte längre skulle få ta hand om 18-åringen. Men bara någon dag senare ändrades beslutet och 18-åringen fick stanna. 

Nu har 40-åringen alltså gripits och sitter anhållen misstänkt för stämpling till mord och försök till utpressning.

Mer läsning

Annons