Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre pub-ägaren krävs på rättegångskostnaderna

CC-pubens förra ägare stämde kommunen för att de förlorade kunder när Centralplan byggdes om.
Nu får de i stället bolaget betala Gävle kommuns rättegångskostnader på 75 000 kronor.

GD berättade i slutet av januari att CC-pubens förre ägare Tommy Flybrings bolag Robidan stämt Gävle kommun på 540 000 kronor för att puben drabbades av minskade intäkter under det utdragna bygget av nya Centralplan för tre år sedan. Arbetet som skulle ha tagit några månader tog ett år. Under den tiden minskade restaurangens intäkter med en miljon kronor.

Frågan har nu prövats i miljödomstolen. Den väljer att lyssna på Gävle kommun, som hävdar att CC-puben bara periodvis drabbades av störningar på grund av bygget. ”Det förefaller troligt att CC-pubens verksamhet påverkats menligt av den hårda konkurrensen” skriver kommunens jurist Dan Ageborn och hänvisar till att bland annat Nians mattorg öppnade under den aktuella tidsperioden.

Tommy Flybring bara suckar när han får beskedet.

– När du är enskild och ska slåss mot kommunen har du inte mycket att komma med. Det värsta är att till och med deras eget försäkringsbolag sa att vi hade rätt. Sedan ändrade de sig, säger han.

Han har inte bestämt om han ska överklaga domen.

Rättegångskostnaderna täcks huvudsakligen av hans försäkring.

– Den stora delen i alla fall. Jag får sätta mig ner och läsa igenom det här, men jag kan ju bara konstatera att det inte räcker att ha rätt för att få rätt. Det är klart att det går att överklaga, men det tar både tid och möda. Det är bara att konstatera att det är så här man blir behandlad som företagare, säger han.

I dag drivs CC-puben av andra ägare.