Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäkringsbolag varnar för Pokémon Go – jaga monster säkert i sommar

Har du sett folk på stan som går omkring och stirrar ner i sina telefoner mer än vanligt? Kanske beror det på det nya populära spelet Pokémon Go. Nu varnar ett försäkringsbolag för att vara allt för koncentrarad på spelet.

Pokémon Go har tagit Sverige med storm. Överallt går folk omkring med telefonen i handen och letar efter pokémons. Nu varnar Länsförsäkringar för att bege sig allt för djupt in i den virtuella världen.

TV: Här samlas spelare vid ett pokéstop.

I spelet går folk omkring i den verkliga världen och letar efter pokémons som dyker upp i mobilen. Det kan vara direkt farligt och spelare uppmanas att alltid se sig för när man rör sig i trafiktäta områden.

Ska du ut på okänd mark i din jakt så uppmanar försäkringsbolaget att man tar med en kompis eller två, och undviker att jaga fatt på den där pokémonen som gömmer sig där det sker ombyggnationer eller på en plats där du inte känner dig säker.

Slutligen så ska man tänka på att spelet slukar batteri. Spelar man ofta kommer man därför att behöva ladda sin telefon oftare än normalt, ha därför alltid uppsyn över telefonen när du laddar den.