Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäkringsbolagen tvistar om ersättningen

Elisabet Nyblom fick sitt liv förstört när pallyftaren körde på henne i höstas.

Nu tvistar två försäkringsbolag om vem som bär skulden till olyckan.

Men redan har hon fått pengar från ett av bolagen.

Annons

Coop Forum har Trygg Hansa som försäkringsbolag. Bolaget har redan betalat sammanlagt 8 700 kronor till Elisabeth Nyblom för sveda och värk, förstörda kläder och andra omkostnader i samband med olyckan den 21 november.
Men mannen som körde på Elisabet är inte anställd av Coop Forum. Han jobbar för Vasa Total som i sin tur utför uppdrag åt Quattro Vidcom i Göteborg. Uppdragen handlar just om att köra och placera ut varor i olika varuhus.
Vasa Total har Länsförsäkringar som försäkringsbolag.
Nu när Elisabeth vill ha skadestånd för det skedda tvistar de två bolagen om vem som bär skulden till olyckan, Coop Forum eller Vasa Total.
Om Elisabeth över huvud taget har rätt till skadestånd avgörs först efter en läkarundersökning som görs ett år efter olyckan. Undersökningen skulle då äga rum den 21 november i år.
Men redan nu har Coops försäkringsbolag Trygg Hansa skriftligen förklarat att Elisabeth inte kan få skadestånd. Detta eftersom hon inte kan bevisa att Konsumentföreningen Gävleborg orsakat olyckan genom vårdslöshet eller försummelse.
– Hur i all sin dar ska jag kunna bevisa något sådant? säger Elisabet Nyblom.
GD lyckades först sent i går få tag på handläggaren Monica Strömer hos Trygg Hansa. Hon var inte i tjänst just då och ville därför inte svara på några frågor. Därav är det ännu oklart varför bolaget redan betalat sammanlagt 8 700 kronor när de nu bestrider ansvar för vad som hände.
Pertti Rapo, ägare till Vasa Total, berättar att hans företag gjort allt som polisen, försäkringsbolagen och Coop Forum begärt.
Nu inväntar han resultatet av läkarundersökningen.
– Vi får inte prata med Elisabet förrän försäkringsbolagen utrett vem som är skyldig till olyckan. Självklart har personen som körde på henne ett ansvar. Men det var Coops varor han körde. Juridiken får avgöra vems ansvaret för olyckan är. Om juridiken säger att det är vårt kommer vi självklart att betala skadestånd.
Niklas Tyni var varuhuschef på Coop Forum när olyckan inträffade. Han jobbar inte kvar längre och har ännu inte fått någon efterträdare. Andra talesmän är på semester.
GD har därför inte lyckats få någon kommentar till Coop Forums inställning i frågan.