Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäkringskassan diskriminerar sjukskrivna

Försäkringskassan i Gävle ägnar sig åt psykisk misshandel och diskriminering av sjukskrivna.

Ett exempel ur verkligheten: En 50-årig kvinna har varit sjukskriven i fyra år på grund av olika åkommor och har fått flera diagnoser av olika läkare. En läkare har noggrant specificerat och gjort bedömningen att hon inte är arbetsför.

Plötsligt kommer ett brev från Försäkringskassan att sjukpenningen dras in från ett visst datum med motiveringen att det inte har framkommit något nytt i hennes sjukintyg!

Hur kan en kontorist ha mandat att underkänna flera läkares bedömning? Är det så att de får bonus för varje sjuk de vägrar sjukpenning?

Ett annat exempel ur verkligheten: En man har två månader kvar till pension och har varit sjukskriven i ett och ett halvt år. Han har haft flera hjärnblödningar, den senaste gjorde honom blind på ena ögat. Han har även drabbats av fem diskbråck vilket har gjort honom svårt handikappad.

Han får brev från en tjänsteman på försäkringskassan om att han är utförsäkrad. Han får rådet att omskola sig, annars får han gå till socialen.

Man kan inte tro att det är sant!

Det ska fram i ljuset hur många sjukskrivna som misshandlas psykiskt och diskrimineras av Försäkringskassan. De sjuka orkar inte protestera, handläggarna skylle på regelverket och de sjuka har nog av sin egen plåga.

Hur länge får detta myndighetsmissbruk fortgå utan att någon reagerar och försvarar de svaga i samhället?

Detta måste utredas omgående. Jag har underättat dagspress, kvällsdiningar, DO (Diskrimineringsombudsmannen), Uppdrag Granskning, Kalla Fakta och ansvarig minister i regeringen.

Vanja Palm

Sandviken

Läs svaret: Vi känner inte igen bilden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare