Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försenad färdtjänst

SANDVIKEN
Resande med färdtjänst och sjukresor får ofta vänta. Bilen har åkt till fel adress och den planerade samåkningen fungerar inte.

Annons
Det framhåller socialdemokratiska föreningen i Storvik/Hammarby i ett brev till X-Trafik och kommunfullmäktige i Sandviken.
Föreningen beskriver det elände som drabbar den som har behov av färdtjänst. Trots att resan är beställd i tid och adressen är noga angiven sker alltför ofta missar från beställningscentralen till bilarna. Orsaker som gör att resande missar läkarbesök eller andra avtalade tider.
Nu vill socialdemokraterna få svar på om beställningscentralen som funnits i elva år verkligen gett billigare och bättre resor för de behövande. Från föreningens sida efterlyser man en revision där trasslet för resenärerna liksom samåkningens kostnader kommer att belysas och utvärderas.