Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskola totalförstörd i brand

En förskola i centrala Falköping har totalförstörts i en stundtals kraftig brand. När elden härjade som värst uppmanade räddningstjänsten folk att hålla sig inne för att inte inandas giftig rök.

Efter fem timmars insats, vid lunchtid på torsdagen, hade Räddningstjänsten fått branden under kontroll, enligt Perry Malmberg, stabsbrandmästare på räddningstjänsten Falköping-Tidaholm.

Uppmaningen till allmänheten i området att hålla sig inne med stängda dörrar, fönster och ventiler hävdes vid 11-tiden. Detta trots att branden då fortsatt i mindre skala in i en lägre anslutande byggnad, från den tvåvåningsbyggnad i trä där den bröt ut.

Det finns bostäder nära förskolebyggnaden.

Men det finns ingen spridningsrisk i nuläget, säger Malmberg.

Han beskriver skadorna på förskolan som en totalskada.

Några uppgifter om personskador finns inte.

Vad som orsakat branden är oklart, men polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Den eldhärjade förskolan var på väg att öppnas efter att ha varit stängd en längre tid.

Kommunen har hållit krismöte och letar efter ersättningslokaler för att kunna ta hand om ett trettiotal barn som skulle ha börjat på förskolan i augusti, rapporterar SVT Nyheter Väst med hänvisning till kommunens tillförordnade skolchef Karin Bronell.