Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskoleföräldrar säger ifrån

Det räcker med besparingar nu inom förskolan. Barngrupperna får inte bli större, tycker föräldrar på Brukets förskola.

Kunskapsnämnden ska spara pengar och det blir till en del på förskolan. Det innebär större barngrupper, ett par barn till i gruppen från tre till fem år som då kan bli så stor som 24 barn. Förslaget betyder även färre personal för de minsta barnen. Det är redan för stora barngrupper och de får inte bli större, anser Anneli Hellstrand, förälder som har barn på Brukets förskola. Där håller man på att förbereda för ett föräldraråd för att få bättre gehör för sina synpunkter.

– En besparing på barnen kan bli kostsam i framtiden, säger hon.

Hon pekar på stressad personal som riskerar att ge fler sjukskrivningar. Dessutom blir barnen stressade och mer utåtagerande. Hon är också orolig för att kontakten med personalen blir sämre.

Föräldrar på Brukets förskola har även haft kontakt med föräldrar på Kungsgårdens förskola för att få en mer samordnad protestaktion.

Ulf Granström