Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Först straffsumpare – sen derbyhjälte

Hille tog en seger i derbyt mot Kungsgården – men det satt långt inne. I den 78:e minuten brände Henrik Persson en straff vid ställningen 1–1. Två minuter senare tog han dock revansch på sig själv och sköt segern till Hille.

– Riktigt skönt, efter missen kände jag att jag behövde ta tillbaka lite, säger matchvinnaren.

Efter 2–2 mot Valbo i förra veckans derby var det återigen dags för Hille att möta en lokalkonkurrent. I går stod Valbos bottenkollega Kungsgården för motståndet och även nu hade Hille svårt att få till det. Trots ett stort spelövertag var det mycket jämnt chansmässigt och det syntes inte att lagen befinner sig i olika delar av tabellen.

Hille tog ändå ledningen i den 38:e minuten när Henrik Perssons fina inlägg nådde Erik Wallner mitt i straffområdet. Utan bevakning gjorde han inget misstag utan drog distinkt in bollen i nättaket.

Ledningen stod sig bara i två minuter, sedan placerade Danich Ali in en mycket vacker frispark i det högra hörnet och gav Kungsgården 1–1 i halvtid.

– Det kändes bra i första, vi skapar ett par lägen. Synd att vi inte kan hålla det uppe, jag hade hoppats att vi skulle vara mer aggressiva, säger Kungsgårdens tränare Stefan Lundin.

I andra halvlek fick Hille sakta igång sitt tempo. I den 60:e minuten bytte hemmalaget in skyttekungen Omar Guidji, som fastar under Ramadan, och han blev direkt ett orosmoment för bortaförsvaret.

I den 77:e minuten jagade algeren en lång lyftning och hann före Kungsgårdens amerikanske målvakt Jordan Godsey. Guidji petade bollen förbi målvakten och revs ner. Fram för att ta straffen klev mittfältaren Henrik Persson. Godsey kastade sig till höger och stod för en mycket fin räddning.

– Han lurar mig faktiskt. Det är en bra räddning, det är en hyfsat slagen straff måste jag säga, säger Persson.

Men Henrik Persson skulle inte behöva bli syndabock. Två minuter senare revanscherade han sig med ett hårt skott några meter utanför straffområdet. Via stolpen och målvakten gick bollen in till 2–1 för Hille.

– Riktigt skönt, efter missen kände jag att jag var tvungen att ta tillbaka lite. Jag avancerade och tryckte till, säger målskytten.

Hille utökade sedan sin ledning i den 89:e minuten när Omar Guidji fintade bort en försvarare och slog in slutresultatet 3–1. Segern betyder tre välbehövliga poäng för Hille som hakar på i toppen. Nu väntar två matcher på tre dagar för Hille (Regnsjö och Falu).

– Det blir två täta matcher. Vi ska njuta i dag, sen laddar vi om för det, säger Hilles tränare Carlos Santis som följde matchen från åskådarplats efter utvisningen senast.

• Hur var det att se en match från sidlinjen?

– Haha, mest fick jag hålla mig från att skrika.

För Kungsgårdens del blir det en tuff fajt för att undvika nedflyttning. Närmast väntar ett derby tillika bottenmöte mot Valbo.