Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första skären i nya arenan

I går togs de första skären på den inbjudande isen i Göransson Arena. Det var arenachefen själv, Maya Olsson, som åkte och gladdes.

– Det här känns jättebra, sa hon.

I dag är det premiär för allmänheten att prova på isen på Göransson Arena. Efter en dryg veckas arbete ligger isen blank och målad både för bandy och med skrinnarbana. Isen håller minus åtta grader och i luften nere på isen är det runt åtta plusgrader.

– Men uppe på läktarplats är det runt 15 grader, säger Patrik Höglenius som är tekniskt ansvarig.

De senaste dagarna har personalen provat med lite olika temperaturer för att få bästa möjliga is under olika förhållanden. I dag blir det premiär och han hoppas på stor tillströmning. Det gör även Maya Olsson som nu vet att isen är precis så bra som den ser ut.

Maya Olsson har spelat rinkbandy och är duktig på långfärdsskridskor, så någon vurpa bjöd hon inte åskådarna på.

– Men jag känner mig lite rostig, säger hon.

Inför premiären hade hon lånat skridskor, men hon tyckte att det kanske är läge för egna vanliga skridskor då långfärdsskridskorna inte direkt passar för åkning i arenan.

Efter allmänhetens åkning i dag ordnas ett isdisco tillsammans med Livingroom. Maya Olsson menar att slår det väl ut så kan det bli fler lördagskvällar som man ordnar isdisco. En kväll då det inte är matcher i arenan.

Efter den stora invigningen i helgen med allmänhetens åkning kommer SAIK:s första träningsmatch den 21 augusti mot Västerås och senare träningsmatcher mot Falun och Sirius. Men det riktiga elddopet kommer när World Cup genomförs i mitten av oktober med många matcher under flera dagar.