Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första Valbopoängen

Valbo tog sin första poäng i nya damtvåan, 3–3 mot Matfors på Åbyvallen.
– Vi får stryk med 3–3. Vi är det bättre laget, säger Nicklas Ivarsson, tränare i Valbo.

Annons

Matchen inleddes mycket tveksamt från Valbos sida. Redan efter fem minuter så gjorde Matfors 1–0. Det var en långboll som gick över försvaret och med full fart så kunde Emma Johansson i Matfors enkelt runda Valbos målvakt, Ida Ejekrans.

Det var oroligt med dessa långbollar från Matfors, men Sofia Lindqvist i mittförsvaret växte in i det hela och fick stopp på flödet.

Valbo sluggade sig in i matchen utan något speciellt spel, men alltmer av tiden förlades på gästernas planhalva.

1–1 kom i början på andra halvlek och då lyfte Valbos spel. Några påpassliga byten på mittfältet gjorde också sitt till. Efter olycksfall i arbetet så kom Valbo igen och vände till segerläge när Sofia Hammarstrand avlossade en vänsterkanon som gick upp i nättaket till 3–2.

Stort jubel i Valbolägret, men även oro, som spred sig och med en minut kvar att spela så kunde Matfors kvittera till 3-3. Mycket olyckligt för Valbo som nu vet att de kan föra spelet i damtvåan.

VALBO–MATFORS 3–3 (0–1)

Målen: 0-1 (5) Emma Jakobsson, 1-1 (51) Ewelina Lukasiewicz, 1-2 (54) Emma Jakobsson, 2-2 (66) Malin Vikström, 3-2 (79) Sofia Hammarstrand, 3-3 (89) Veronica Wärme.

Domare: Jonas Hallström, Valbo.

Publik: 26.

Valbos tre stjärnor:

3: Sofia Lindqvist, mb

2: Malin Johansson, mb

1: Emelie Persson, mf