Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förstör inget mer i stan nu

Genom årtionden har de styrande i Gävle förstört vår stad med oönskade ändringar av bostadsområden, offentliga platser med mera. Fantastiska hus och miljöer är borta för alltid.

Stortorget har förminskats och bebyggds otaliga gånger och det blir bara färre och färre platser för torghandeln kvar. I stället för en dyr ombyggnad igen, snygga till torget, tvätta pylonerna och dess lampor. Ta bort den fula fontänen som för det mesta ser ut som en avfallsplats, och byt ut den mot en nättare fontän.

Att bebygga Slottstorget är ett lika stolligt förslag. Har ni brist på aktiviteter? Riv då den anskrämliga byggnaden med trasiga markiser och med ett oerhört fult stängsel runt omkring, som finns i allén alldeles norr om Slottstorget.

Olsbacka-Fridhem verkar också vara en nagel i ögat på de styrande, det är alldeles för trivsamma områden. Med alla medel till buds, försöker kommunen förstöra dessa stadsdelar. Dels genom förtätning av grönområden och dels helt onödiga vägar. Det verkar vara en stor önskan att Fridhem-Olsbacka ska bli lika dåliga som ett flertal andra bostadsområden i Gävle.

Vi vill inte ha någon förlängning av Västerbågen. En stark ökning av trafiken genom Fridhem-Olsbacka blir verkligen döden för stadsdelarna. Den trivsamma miljön blir förstörd för alltid.

Har ni inte en ringaste gnutta av estetik kvar, ni som planerar vår stad? Tänk om ni för en gång skull skulle lyssna på vad folk tycker, och inte alltid driva er vilja igenom, till varje pris.

A. Hson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare