Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvann från lekplatsen

Polisen misstänker att en treårig flicka blev våldtagen i onsdags. Hon försvann då ett kort tag från lekparken i centrala Sandviken. – Sen berättade hon saker för mamman som tydde på att hon utsatts för sexuellt övergrepp, säger Jan Friberg, chef för familjevåldsenheten vid Gävlepolisen.I onsdags vid sex-sju på kvällen försvann flickan från sandlådan där hon satt och lekte. När hon kom tillbaka sa hon saker som gjorde mamman övertygad om att någon förgripit sig på henne.

Polisen teori är nu att någon tagit henne till en lägenhet i närheten.

– Vi utgår från att hon utsatts för brott. På grund av utredningen kan vi inte säga exakt vilken tid hon var borta, säger Jan Friberg.

Flickan fördes samma kväll till sjukhus där prover togs. Dagen efter gjordes en mer komplett gynekologisk undersökning. Proverna skickades därefter till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL.

– Vi räknar med att få svaren därifrån om ungefär två veckor, säger Jan Friberg.

Men läkarna har inte med blotta ögat eller med hjälp av instrument kunnat upptäcka några skador på flickan hittills.

Vid två tillfällen har polisen försökt prata med flickan. Men hon säger ingenting.

– Flickan är normalt tystlåten, så det behöver inte bero på ett trauma att hon är tyst, säger Jan Friberg.

Han berättar att de som sköter förhören har bästa möjliga utbildning eftersom det är så svårt att jobba med barn som utsatts för övergrepp.

– När det handlar om sexualbrott är det särskilt svårt och känsligt, hela barnets framtid påverkas, säger Jan Friberg.

Flickan har vallats i området för att förmå henne att berätta var hon varit och vad som hände medan hon var borta. Polisen har också frågat boende i närheten om de gjort iakttagelser som kan ha samband med brottsmisstanken.

Nu vill polisen ha in tips från allmänheten som kan göra att gärningsmannen grips.