Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvara familjen först

I dag lever vi i ett hårt samhälle. Många har svårt att få det att gå ihop varje månad, eller att få tiden att räcka till för alla ”måsten”. Detta medför att familjen blir det centrala i ens liv och varje negativ anmärkning på en familjemedlem ses som en ”kränkning” (detta nya modeord!) på hela familjen – och en själv.

I och med att vi i dag ser på familjen på ett nytt sätt jämfört med tidigare blir automatiskt alla utomstående ”fienden”. Det kvittar om den utomstående är grannfrun eller skolan, försäkringskassan eller arbetsgivaren.

Så fort något händer som riktar sig mot en familjemedlem går man i försvarsställning. Angriper någon ens familjemedlem så måste man ju försvara sig!

Nu senast läser vi om pappan vars barn inte kan uppföra sig i skolan. Genast går pappan till frontalangrepp mot rektor och skolan som institution. Det är egentligen självklart att pappan gör så, med tanke på vad jag skrivit ovan.

Jag tror att vi alla minns en situation när vi var barn, då vi hade gjort jäkelskap och grannfrun berättade för våra föräldrar. De flesta av oss minns nog också utskällningen vi fick av föräldrarna. I dag är det grannfrun som får utskällningen för att hon lägger sig i.

Barnen i dag är inte dummare än att de utnyttjar situationen, eftersom de VET att de har en farsa som blint tror på dem i alla lägen. Därför utbreder sig respektlösheten gentemot andra, och övertygelsen att man kan göra som man vill.

Jag kommer i alla fall inte alltid att blint tro på mitt barn när hon blir tonåring (jag vet ju hur jag själv betedde mig emellanåt).

Kanske jag kommer att göra intryck på andra föräldrar när våra barn blir tonåringar.

Jörn Eriksen Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare