Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt sportande i Andersbergshallen

GÄVLE Kultur- och fritidsnämnden kommer att fortsätta hyra Andersbergs sporthall. Nämnden beslutade i går att riva upp ett tidigare beslut om att säga upp kontraktet om inte hyran sänks med 1,5 miljoner kronor.

Annons
Tekniska kontoret hyr i dag sporthallen i Andersberg av Gavlegårdarna för kultur- och fritidsnämndens räkning. Hyran ligger på omkring två miljoner kronor, en summa som enligt flera partier är alldeles för hög.
I somras körde därför den borgerliga oppositionen tillsammans med vänsterpartiet över socialdemokraterna. Beslutet blev att kontraktet på sporthallen ska rivas om inte hyran sänks till max 500 000 kronor.

Nu har tekniska kontoret haft förhandlingar med Gavlegårdarna. Det resulterade i ett avtalsförslag för nästa år med en hyra på drygt 1,4 miljoner kronor. Lägre än tidigare alltså men betydligt mer än det beslutade maxtaket.
Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars-Göran Ståhl la för en tid sedan ett förslag till nämnden om att riva upp det tidigare beslutet.

Hallen används flitigt av innebandy- och badmintonklubbar. Enligt Lars-Göran Ståhl skulle det bli omöjligt att hitta träningstider på annat håll om kontraktet med sporthallen skulle rivas.
När nämnden sammanträdde på onsdagen fick socialdemokraterna med sig vänsterpartiet. Därför kommer nämnden att hyra hallen även nästa år.

Karin Bergkvist