Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsätter som chef trots bråken

Eira Källgren fortsätter som kommunchef i Hofors i ytterligare ett och ett halvt år. Detta trots att hon i vintras sa att hon skulle sluta efter de återkommande bråken med medarbetaren Pär Åslund. – Vi har vädjat till henne, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt (s).

GD berättade i mars att Eira Källgren meddelat kommunstyrelsen att hon tänkte sluta som kommunchef den sista augusti. Då går hennes förordnande ut.

Orsaken till att hon inte ville låta kommunstyrelsen förlänga hennes uppdrag var att hon tröttnat på kommunens ständiga konflikter med Pär Åslund som jobbar som miljösamordnare vid barn- och utbildningsnämnden.

Bråken startade för fem år sedan när han JO-anmälde kommunen och sedan förflyttades från arbetet på miljöförvaltningen. Men nu har alltså Eira Källgren ändrat sig och låter kommunstyrelsen förlänga hennes uppdrag med ett och ett halvt år.

Tanken är att det ska finnas en ny kommunchef på plats senast den 31 januari 2011.

– Vi har gemensamt kommit fram till att det här är en bra lösning. Jag är glad över att Eira Källgren väljer att stanna. I de oroliga ekonomiska tider som råder är det viktigt med kontinuitet i kommunledningen, säger Marie-Louise Dangardt.

Alla partier uppges vara överens och kommunstyrelsen fattar det formella beslutet den 31 augusti i år.

Pär Åslund blir besviken när han via GD får höra att Eira Källgren kommer att stanna kvar på sin post.

– Det hade varit bra om hon stått fast vid sitt gamla beslut. Jag har inget förtroende för henne och anser inte att hon är lämplig som chef över personalen, säger han.