Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvirrat med julkänsla i juli

Annons

Jag tror att jag börjar bli lite smått årstidförvirrad. Eller så är det inte jag, det kan vara klimatet också. Det kan vara sommarens fel, att den kommer alldeles för sent. Men det kan också bero på att det här är den första sommaren som jag inte ska åka på någon festival, för det är sommarkänsla för mig.

Ja, något galet måste det i alla fall vara när jag i veckan vaknade upp och var säker på att det var vinter. Och denna julkänsla gladde mig, under en stunds förvirring, innan jag insåg att det ju är sommar, att den måste avklaras först. Men det är väl bara att inse, när månadernas innehåll förändras så skapar det förvirring.

I januari så ska man vara alldeles utvilad efter julledigheten. Man ska vara så trött på julmat och släkt att man fullständigt längtar efter att börja jobba igen. Man ska inte alls ha jobbat under julen för att man är vikarie och gladeligen tar allt som kommer i ens väg när andra vill vara lediga.

I februari så ska man vara lite nervös för att man inte ska få ett endaste kort på Alla hjärtans dag och man ska tycka att det är lite småjobbigt att hitta en lämplig present till den man älskar. Om man känner sig alldeles nykär och lycklig och inte bryter ihop det minsta av att ens älskling är med sina vänner i Funäsdalen på självaste Alla hjärtans dag, då är det ingen sann februari.

Mars ska präglas av min födelsedag. Det ska väl ändå inte hända något mycket mer storslaget och fantastiskt som gör att födelsedagsfesten byts ut mot en förlovningsfest i stället. Då blir det fullständig marsförvirring.

I april ska det brinna stora eldar och dem ska man samlas vid. Majbrasor och grillning utomhus. Valborgsmässoaftons största händelse bör inte vara att man har varit på en fantastisk resa i Berlin, och att resten kommer lite i skymundan.

Juni är sommarlov. Och om man nu inte får något sommarlov själv så ska man väl i alla fall få fira någon annan som slutar skolan, student. Man ska absolut inte bli sjuk och missa det enda studentfirande som man är bjuden på.

Och så juli då, juli ska ju vara högsommar. Juli ska inledas med en massa värme och semester. Inte regn och idogt arbete. I juli ska jag ha avverkat en rad festivaler.

Så efter att ha brutit mot allt som en gång hört månaderna till så är det väl inte märkligt att ett stort årstidskaos uppstår. Fast det gör inte så mycket alls, ett fantastiskt halvår har jag ju haft. Och det är väl ändå huvudsaken.