Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fossilgasterminal i Gävle, nej tack!

I dag, den 14 november, har Europeiska investeringsbanken möte, i en tid då de ska besluta om ett lån som kan möjliggöra bygget av Trans Adriatic Pipeline (TAP), en mega-pipeline för fossilgas i södra Europa. De drivande krafterna bryr sig varken om lokalbefolkningen eller miljön som riskerar att skadas.

Nu vill dotterbolaget till två av bolagen bakom bygget av TAP, svenska Swedegas, bygga LNG-terminaler för samma smutsiga energikälla på åtta platser i landet. En av dem är Gävle. Att satsa på fossila bränslen i dagsläget, när den svenska regeringen sätter upp mål att bli ett av världens första fossilfria land är bakåtsträvande, men innebär också att vi missar en chans att visa vart vi som ort och samhälle vill vara på väg.

Tillsammans borde vi kontakta miljöförvaltningen, hamnen och våra lokalpolitiker för att ifrågasätta planerna. Nu är det upp till oss, dags för Gävle att satsa på förnybart och hållbart istället.

Anton

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare