Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2–1 gångbart för SIF

Sandvikens IF vann med 2–1 mot Kvarnsveden inför 638 personer på Jernvallen. Just 2–1 är också ett mycket vanligt resultat när det gäller SIF och hemmaplan. Det här var nämligen fjärde matchen hemma som man vinner med just dom siffrorna.

– Ja, det är lite Olle Nordin över det, fast i positiv kling då, säger tränare Tony Andersson efter matchen.

Annons

Ja, om Olle Nordins VM-äventyr 1990 gick i 1–2-takt så går Sandvikens takt betydligt bättre, men i mötet med Kvarnsveden blev det onödigt spännande. Bortalaget, som ligger sist i serien, hade inte skapat en riktig målchans innan man satte reduceringen med 10 minuter kvar och det blev till slut en svettig avslutning i högsommarvärmen på Jernvallen.

– Vi gör absolut inte en av våra starkare insatser i dag. Vi är bra dom första 28 minuterna. Resten kan vi dra ett svart stort streck över, menar Tony.

Under dom där första 28 minuterna visade i alla fall Sandviken varför man ligger med i toppen och Kvarnsveden huserar i dom nedre regionerna. Man skapade en del bra lägen med bland annat Filip Johannesson i spetsen.

Målet kom på straff efter att en Kvarnsvedenspelare fått bollen på handen i straffområdet . Säker straffläggare var David Svanberg som satte bollen otagbart till höger om målvakten. Men sedan var det alltså inte mycket som stämde för rödvästarna.

– Vi spelar oss fram till bra lägen men slarvar för mycket på slutet när vi ska skapa dom där riktigt heta målchanserna och vi måste bli lite tydligare i avslutningslägena, tycker Tony.

Om fotbollsunderhållningen i första halvlek var sisådär, så var det inte mycket bättre i andra, även om Sandviken ibland blixtrade till. Kvarnsveden tröttnade ju längre halvleken gick och när Jack Sharples satte en fin boll mot Filip Johannesson, som nickskarvade till Henrik Juhlin, som rundade målvakten och rullade in 2–0, kändes det klart.

Men så kom reduceringen som en blixt från den klara himlen. En frispark från långt håll nådde Rickard Anderssons kalufs och bollen satt otagbart för Markström i SIF-målet.

Kvarnsveden mobiliserade det sista av krafter man hade och försökte komma till ett kvitteringsläge.

Men SIF klarade av att hålla undan och i den mycket jämna serien tog man nu tre viktiga poäng och ett kliv upp till andra plats, en poäng bakom Gamla Uppsala. Starkt att vinna trots dåligt spel, passar ganska bra in på den här matchen.

– Visst är det så. Det viktiga är dom tre poängen. Sen hur det ser ut, struntar vi i en sån här gång. Men vi har en del att jobba på inför Sollentunamatchen, som kommer att bli stentuff, säger Tony.

Sandviken möter Sollentuna nästa söndag för att sedan avsluta vårsäsongen med hemmamatch mot Gamla Uppsala onsdagen efter. Sex poäng på dom två matcherna och man är i serieledning när det blir semester.

– Ja, det vore underbart men då måste vi spela bättre än så här, konstaterar Tony.

Mer läsning

Annons