Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

5–3 med nio kvar – då tappade IFK Gävle matchen

I 80 minuter dominerade IFK Gävle sin hemmamatch i går mot Sunnanå fullständigt. Men efter en kollaps i slutet förlorade till slut Gävlelaget med 5–6.
– Vi är inte värd sådan här skit, säger IFK:s tränare Jocke Carlson mycket besviken efter matchens slut.

Annons

IFK Gävle inledde sin på förhand mycket tuffa hemmamatch mot Sunnanå starkt. Redan efter fem minuter kom hemmalagets första friläge vilket gav spelarna mycket självförtroende.

Spelet var jämt under den första halvleken men det var Gävlelaget som höll i taktpinnen och skapade målchanser. En hörna för IFK Gävle i den 33:e minuten skapade förvirring i Sunnanås straffområde och Samantha Brand kunde lobba in matchens första mål.

Sunnanå kvitterade några minuter senare men IFK Gävle tog ledningen på nytt minuten därefter. I halvtid var resultatet 2–1.

IFK Gävle gick ut i den andra halvleken med god tro på sin förmåga. De fortsatte att spela bra och gjorde 3–1 i halvlekens första minut. Spelet rullade på och när timmen passerat slog Sunnanå till och reducerade till 3–2. IFK Gävle fortsatte med sitt spel och kämpade in 4–2 i den 77:e minuten.

Målet gjorde att IFK tappade lite av sin koncentration samtidigt som Sunnanå blev desperata. Formeln gjorde att bortalaget reducerade till 4–3 direkt efter avspark.

Gävle ryckte på nytt upp sig och satte 5–3 minuter senare. Eftersom matchbilden åter verkade stabil och bara tio minuter återstod så verkade målet matchavgörande. Men så var dock inte fallet.

När tillägstiden presenterades var ställningen 5–5 och läget oerhört spänt. I den 93:e minuten fick tvåmålsskytten Samantha Brand i IFK Gävle ett friläge där hon enkelt kunde ge segern åt sitt lag. Istället placerade hon bollen i målvaktens famn för att sedan se hur Sunnanå satte bollen i spel och avgjorde tillställningen med ett 5–6-mål i den sista sekunden.

IFK-tränaren Jocke Carlson var förkrossad efter matchen och påpekade flertalet gånger hur mycket han tyckte att hans lag var värd segern.

– Det går inte att beskriva känslan jag känner nu. Det känns som att det verkligen inte finns rättvisa i livet, framför allt inte i idrotten. Vi kämpade och slet till ingen nytta men jag antar att det enda vi kan göra är att hoppa upp på hästen igen.

Trots förlusten så gjorde IFK Gävle en kanonmatch tills slutminuterna och producerade hela fem mål framåt:

– Vi spelar tryggt och säkert i 80 minuter och vi tar med oss det tills framtida matcher. Kan vi matcha ett forna allsvenskt lag på detta sätt så är ingenting omöjligt, avslutar Carlson.

IFK GÄVLE–SUNNANÅ SK 5–6 (2–1)

Målen: 1–0 (33) Samantha Brand, 1–1 (38) Anna Bodén, 2–1 (39) Rocio Hernandez, 3–1 (46) Rocio Hernandez, 3–2 (64) Linda Fransson, 4–2 (76) Jamie De Araujo, 4–3 (79) Lisa Stenlund, 5–3 (81) Samantha Brand, 5–4 (82) Linda Fransson, 5–5 (87) Carina Holmberg, 5–6 (90) Melina Lycksell.

Publik: 46.

Domare: Lars Ramstad, Hofors.

IFK Gävles tre stjärnor

3: Sigrid Persson, mf

2: Brand, mf

1: Rocio Hernandez, f

Mer läsning

Annons