Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

96:orna till talangjakt i Halmstad

Halmstadlägret blir ett stort test för Gästriklands P96:or. Efter en mycket bra insats på Norrlandslägret i vår, är nu förväntningarna höga på laget. Samtidigt gör spelarna allt för att imponera på förbundskaptenen.
– Nu får vi spela mot bättre motstånd, och det kommer att utveckla oss som lag och individer, säger distriktsförbundskaptenen Johan Forslöf.

Annons

Tre vinster på tre matcher blev resultatet på Norrlandslägret i maj. Nu väntar en ny, svårare utmaning för distriktslaget. Till elitlägret i Halmstad kommer Sveriges allra bästa talanger vara med. Ett utmärkt tillfälle för Gästriklands bästa spelare att göra ett gott intryck på landslagstränarna.

– I Norrland har vi det bästa laget, och vi kan definitivt få med några spelare till den första landslagsuttagningen. Vår styrka är vår offensiva kraft och vi strävar efter att göra många mål.

En som har stor talang, och förmågan att göra många mål är Gefle IF:s William Sheriff. Han gjorde mål i varje match under lägret i Norrland och ses som en het kandidat att ta sig till landslaget. Under Norrlandslägret bevakades han och de andra spelarna av förbundskaptenen för P15/96, Roland Larsson.

– Det är inte omöjligt att jag kommer med, det skulle jag vilja. Det blir en spännande vecka och vi kommer att köra på som vanligt. Jag känner mig i toppform, och jag hoppas att det kommer att gå lika bra som på Norrlandslägret, säger vänsteryttern William Sheriff.

Distriktslaget har skräddarsytt sin träning inför lägret. Spelarna har nött flitigt på passningsspelet och tillsammans med gästtränarna under lägret hoppas distriktförbundskaptenen Johan Forslöf få ut maximalt av sitt lag. De två första matcherna spelas mot Gotland och Göteborg.

– Gotland är det minsta distriktet och de ska vi vinna över. Mot Göteborg blir det tuffare. Precis som Stockholm och Malmö så har de en mycket större grupp av spelare att välja från. Men vi vill möta de största lagen, det gynnar oss mera.

Mer läsning

Annons