Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ali visade upp stor talang på Kastvallen

I tisdags vann pojklandslaget. Och i går fick även tjejerna vinna med imponerande 4–1.
Och det var speciellt två spelare som stack ut på Kastvallen – Filippa Angeldal i F15, och Ali Suljic i P15.
– Vi gjorde en riktigt bra match, säger matchvinnaren och tvåmålsskytten Filippa.

Annons

I tisdag vann pojkarna med 2–1, och flickorna förlorade med 4–3. I går var det ombytta roller. F15 fick sin revansch när de besegrade Norge med fina 4–1.

Stor matchhjälte var innermittfältaren Filippa Angeldal med två mål och en assist. Filippa hade fyra gyllene minuter i början av den andra halvleken. Först nickade hon in 2–1, sen avslutade hon med ett rungade långskott, och passade sedan fram Rebecka Holm till 4–1.

– Jag kom verkligen igång i den andra halvleken efter en ganska blek första. Överlag gjorde vi en mycket bättre match än i tisdags, vi pressade dom mer i dag och lät dom inte vända upp spelet. Nu låg vi på och var mycket tätare, förklarar Filippa.

Och förbundskapten Katarina Olsson var också väldigt nöjd efter matchen, och även veckan överlag man har haft i Gästrikland.

– Vi har haft en kanonvecka. Tjejerna har fått med sig en massa erfarenhet. Det är fantastisk grupp jag har fått jobba med. Vi gör två riktigt bra matcher för att vara de två första landskamperna någonsin för den här årskullen.

För pojkarna blev det förlust med uddamålet efter att Norge fått en straff i den 37:e minuten. Sverige lyckades aldrig kvittera utan Norge kunde ganska enkelt vinna.

Men matchens gigant var mittbacken och kanske Sveriges största talang, Ali Suljic. Motalakillen visade prov på ett fantastiskt spel som fick många scouter att le på läktaren.

– Vi gjorde en bedrövlig första halvlek, sen kommer vi upp och är det bättre laget. Jag är nöjd med min egen insats, men arg över resultatet, säger Ali.

Den svenska publiken ser med största sannolikhet ut att gå miste om backtalangen. Ali ska nämligen provträna med storklubben och Champions league-mästarna, Chelsea FC.

– I oktober åker jag och provtränar. Det ska bli väldigt roligt, men det kommer att bli väldigt tufft. Det ska bli riktigt häftigt att testa på och spela utomlands, säger Ali.

Och det mesta talar för att han kommer att gå till en utländsk klubb, och inte till någon klubb i allsvenskan.

– Det är väldigt många utländska klubbar som har hört av sig. Och jag vill verkligen utomlands och ska göra allt för att lyckas, säger Ali.

Och insatserna de här två landskamperna försämrar nog inte aktierna.

– Ali är en fantastiskt bra spelare. Han har det mesta och har varit riktigt bra för oss i de matcher han har spelat, säger Sveriges tränare Magnus Wikman.

Mer läsning

Annons